Tre säkra poäng och fjärde nollan i följd

Trots krampaktigt spel i första halvlek var det aldrig något snack om saken. Vimmerby besegrade Tenhult med 4–0 och ångar på i toppen av fyran. "Första var inte bra, men i andra dominerade vi. Skönt att hålla nollan för fjärde matchen i rad", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Selatin Shaljani hoppade in och bidrog med mål och assist för VIF mot Tenhult.

Selatin Shaljani hoppade in och bidrog med mål och assist för VIF mot Tenhult.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-27 15:27

VIF inledde piggt och hade tidigt bud på mål. Sedan tappade laget fart och började slå borta många passningar.

– Det var ganska krampaktigt i första halvlek från vår sida. Planen var ganska blöt och tungsprungen så det blev mycket kamp. Tenhult hade en bra period, men kom inte till några riktigt farliga lägen ändå.

Den luriga planen bidrog även till Vimmerbys ledningsmål minuterna före halvtid.

– En av deras spelare halkade och tappade bollen så Niklas Gunnarsson kunde sätta dit den. Det var ändå rätt viktigt att vi fick med oss det målet.

Ett minus för Vimmerby var att Knut Gunnarsson tvingades kliva av skadad i slutet av första halvlek. Rickard Thuresson klev ned och ersatte i backlinjen.

– Knut skadade foten och hade svårt att stödja på benet efteråt. Vi får kolla upp ordentligt vad det är.

I andra halvlek kunde inte Tenhult stå emot alls. Vimmerby fick ganska omgående in 2–0 på en straff som Haris Dreco slog in säkert. Sedan rann det iväg mot slutet. 3–0 svarade Pontus Kägo Bragsjö för efter förarbete av Selatin Shaljani.

Den senare bidrog sedan med 4–0 efter en soloräd.

– Selatin gjorde ett bra inhopp. Annars tyckte jag att Anton Ljungberg var riktigt bra och Anton Brorsson kämpade och slet föredömligt.

Toppkonkurrenten Tranås tappade för övrigt poäng på lördagen då de spelade 1–1 borta mot Aneby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!