Bitter förlust för DSK: "Känns orättvist"

Djursdala såg ut att vara på väg mot ett trendrott hemma mot Ekhagen, men föll med 4–2 till slut och tappade viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt i fyran. "Det känns orättvist", sa DSK-tränaren David Henriksson.

Isack Thuressons Djursdala föll tungt hemma mot Ekhagen.

Isack Thuressons Djursdala föll tungt hemma mot Ekhagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-11 15:43

Ekhagen rivstartade på Dalavallen och hade fått ihop en handfull chanser första kvarten. Gästernas ledningsmål kändes därför ganska logiskt.

– De kom ut otroligt hungriga och vi var inte riktigt med trots att de gjorde likadant senast vi möttes. Sedan tycker jag ändå att vi jämnar ut spelet och tar över. Därför kändes det väldigt trist att släppa in 2–0 på en snabb kontring just när det kändes som vi tagit över.

Kor därefter hade Ekhagen även inne en boll till 3–0 som dömdes bort för offside. Istället kom 2–1 lite turligt innan halvtid då Björn Stridh lyfte in en boll mot straffområdet som letade sig in i mål.

undefined
Björn Stridh ordnade reduceringen till 2-1 i slutet av första halvlek.

– Vi har lite tur där. Känslan var att deras 3–0 vinkades bort felaktigt. Sedan hade vi lite medgång vid reduceringen också och fick bra energi inför andra.

Där kom 2–2 tidigt genom Martin Larsson på nick. DSK hade också lägen att avgöra, men åkte ändå på en bitter förlust då gästerna hittade rätt två gånger om på slutet.

– Det kändes som vår match i andra när vi fick 2–2 tidigt. Sedan slarvar vi mycket i sista tredjedelen av planen och lyckas inte avgöra. Istället åker vi på en ny omställning som kostar oss matchen. Det är lite typiskt för ett lag som oss i motgång.

undefined
Djursdala jagade ett avgörande mål i andra halvlek, men fick inte till det.

Förlusten innebär att DSK har fem poäng upp till Höreda på kvalplats med tre omgångar kvar. Malmbäck, Höreda och Ölmstad är lagen de har kvar att möta.

– Chansen finns fortfarande, säger Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!