Fyran nästa för Djursdala: "Känns overkligt"

Djursdala SK briljerade mot HM IS hemma och vann med 5–0 (2–0). Det innebär serieseger och avancemang till division fyra. "En fantastisk insats av laget", sa DSK-tränaren Torbjörn Allvin.

Djursdala vann klart hemma mot HM IS i sista omgången och tog hem seriesegern i femman.

Djursdala vann klart hemma mot HM IS i sista omgången och tog hem seriesegern i femman.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-10 18:49

Djursdala fick en flygande start då 1–0 kom redan efter en minut. Ricky Gustafsson slog en hörnvariant där bollen inte nådde fram till Christian Simonsson som planerat. Gästernas försvar lyckades dock inte rensa undan bollen heller så den damp ned framför fötterna på Martin Larsson som enkelt kunde rulla in bollen i mål.

– Med Torbjörn Allvin som tränare har vi många varianter på hörnor och frisparkar. Just den här skulle jag inte vara inblandad i egentligen, men bollen dök upp och jag klippte till med högern. En väldigt skön start, sa Martin Larsson.

2–0 kom också på en fast situation i form av en frispark där Daniel "Bränna" Gustafsson mötte upp med pannan i straffområdet och satte dit den. Djursdala hade ett klart spelövertag i övrigt också, men HM IS var inte helt ofarliga i sina attacker heller.

I andra halvlek kom 3–0 efter en kvart då Daniel "Bränna" Gustafsson höll sig framme igen. Sedan kom 4–0 kort därefter och det var matchens delikatess. Martin Larsson kom på vänsterkanten och drog till bollen på volley när den var på väg mot kortlinjen. Vinkeln var snäv, men Larsson fick till en klockren träff och bollen letade sig in i nät. Inte helt olikt ett klassiskt mål av Marco van Basten även om det kom från andra kanten.

– Den träffen får jag nog svårt att göra om. Jag klippte till och hoppades i första hand att få in bollen på mål. Sedan såg jag att den gick i en perfekt båge över målvakten och letade sig in, säger vänsterbacken Martin Larsson som inte gjort något mål tidigare under säsongen och passade på att bidra med två när det behövdes som mest.

Fem minuter från slutet fastställde DSK resultatet till 5-0 med ett distinkt skott i nättaket av Isak Thuresson. Sedan blev det guldhattar på och segersång för DSK. Tränaren Torbjörn Allvin var imponerad av lagets prestation.

– Vilken match vi gör. HM IS kom med ett väldigt bra lag, men vi går nästan ut och kör över dem. Helt otroligt att vi avslutar med vår bästa match för säsongen, sa han.

Martin Larsson trodde inte på serieseger när säsongen drog igång.

– Nej, det känns overkligt att vi lyckades. Vi har ett lag fyllt av vinnarskallar som spelar med hjärta och det räcker långt.

Fortsätter du nästa säsong?

– Jag ska absolut spela i Djursdala, men i vilken omfattning får vi se. Jag har ett bröllop i juni att tänka på med.

Djursdala fick fira seriesegern med guldhattar och sång.
Djursdala fick fira seriesegern med guldhattar och sång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!