Djurgårdens styrkebesked inför Europareturen

Allsvenska tabellfyran Djurgården befinner sig för närvarande i en matchtät period. Segern med 1–0 borta mot Mjällby gav såväl tre viktiga poäng som råg i ryggen inför kommande veckas Europaretur mot Luzern. –Jag tycker det är väldigt starkt att komma hit och ta alla tre poäng, säger Djurgårdens mittback Jesper Löfgren.

Djurgårdens Joel Asoro kramas om av sina lagkamrater efter sitt matchavgörande mål på Strandvallen.

Djurgårdens Joel Asoro kramas om av sina lagkamrater efter sitt matchavgörande mål på Strandvallen.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2023-07-30 17:17

Djurgården anlände till Blekinge med föregående helgs svidande 0–4 hemma mot Elfsborg samt uddamålsförlust (1–2) i veckans Europamatch mot Luzern i bagaget.

Mjällby på Strandvallen anses av många vara en svår bortamatch för vilket allsvenskt lag som helst. Jesper Löfgren, med förflutet i Mjällby, instämmer.

– Mjällby är starka på sin hemmaplan, de är jobbiga att möta, säger Löfgren till TT.

Joel Asoros volleymål, mitt i den första halvleken, gav Stockholmslaget en skön start samt arbetsro.

– I första halvlek tycker jag vi hade full kontroll, fortsätter mittbacken.

Ex-djurgårdare hoppade in

När andra halvlek hunnit ungefär halvvägs skruvade Mjällby upp trycket framåt. Anders Torstensson bytte in några spelare, bland andra anfallaren Jacob Bergström som nyligen återvände till Mjällby från just Djurgården.

– Speciellt, givetvis. Man känner folk i båda lägren, säger Bergström till TT om känslan att möta den klubb han nyss tillhört.

I Conference League-kvalet mot Luzern tappade Djurgården en ledning och förlorade. Den här gången slutade det bättre för stockholmarna.

– Stundtals spelade vi väldigt bra och när vi inte gjorde det tycker jag att vi tog kampen på ett väldigt bra sätt. I andra flyttade Mjällby upp folk och chansspelade, men vi redde ut det också till slut. Jag tycker det är väldigt starkt att komma hit och ta alla tre poäng, säger Jesper Löfgren.

Mjällby skapade flera skarpa chanser. Jacob Bergström fick den kanske allra bästa möjligheten, men utan resultat.

– Trevlig match att spela, men ett tråkigt resultat. Härligt att vara här på Strandvallen med familj och vänner på läktaren, tycker den nygamle Mjällbyanfallaren.

Måstematch i Schweiz

På torsdag spelar Djurgården returmatch i Europa mot Luzern, i Schweiz. Då är laget tvingat att vinna om inte säsongens internationella äventyr ska bli en ytterst kortvarig historia.

Jesper Löfgren ser inte på det täta matchandet som något bekymmer.

– Vi tycker om att spela mycket matcher.

Vinsten i Blekinge gav såväl tre viktiga poäng som råg i ryggen inför resan till alplandet.

– Jag tror absolut vi kan vinna där nere. I allsvenskan vill vi vara med där uppe när det ska avgöras, avslutar Löfgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!