Djurgården tappar – efter Sirius drömmål

Djurgården tappar mark i toppstriden. Sirius Moustafa Zeidan sänkte Stockholmslaget på egen hand efter ett drömmål. –Det är en bra träff, den går exakt där jag vill, säger Zeidan till Discovery.

Sirius besegrade Djurgården under söndagen.

Fotboll2021-08-29 17:09

Djurgården var piskat att vinna för att inte tappa mark på serieledande rivalen AIK. Då sabbade Sirius kvällen och besegrade Stockholmslaget med 1–0.

– Vi är missnöjda så klart. Noll poäng var inte vad vi hoppats på. Vi fortsätter ha svårt att få in bollen, säger Djurgårdens Hjalmar Ekdal i Discoverys sändning.

När matchen drog i gång var det Sirius som tog kommandot. Uppsalalaget fick ett flertal fina chanser när djupledshotet Christian Kouakou löpte sig fri och utmanade Jacob Widell Zetterström, men Djurgårdsmålvaktens avvärjde försöken med ett par vältajmade utrusningar.

"Har ett bra skott"

Djurgården var i sin tur långt ifrån ofarliga. Nicklas Bärkroth hade ett bra läge i den första halvleken där han skruvade en frispark runt Sirius-muren och tvingade David Mitov Nilsson till en imponerande fullängdsräddning.

Men det var till slut Sirius som skulle knipa segern efter att mittfältaren Moustafa Zeidan fått utrymme utanför motståndarlagets straffområde och avlossat en vänsterkänga som Widell Zetterström inte kunde hålla.

– Jag hade ett läge någon minut innan där jag passade i stället för att skjuta. Jag vet att jag har ett bra skott så jag tänkte att jag testar, säger Zeidan efter matchen.

Halvchanser

Djurgården pressade på för en kvittering i slutminuterna och radade upp ett par halvchanser, men närmre än så kom Stockholmslaget inte.

Vinsten innebär att Sirius klättrar upp på elfte plats i tabellen med 20 inspelade poäng efter 17 matcher. Djurgården är tvåa med 34 poäng. Två poäng bakom ledande AIK.