Djurgården tappade allt efter drömfrispark

Trots en vacker frispark från omkring 30 meter och ledning med 3–0 fick Djurgården bara med sig en poäng hemma mot Kristianstad. Stockholmslaget tappade allt i andra halvlek och den damallsvenska matchen slutade 3–3.

Djurgården och Olivia Schough tappade 3–0 till 3–3 hemma mot Kristianstad.

Fotboll2020-07-25 17:10

Djurgården inledde hemmamötet med Kristianstad på Stockholms stadion med ett riktigt drömmål. Vänsterbacken Fanny Lång tryckte dit en frispark från drygt 30 meter, upp i vänsterkrysset med sträckt vänstervrist, som bortalagets amerikanska målvakt Brett Maron inte kunde göra någonting åt.

1–0-struten i den tolfte matchminuten var startskottet på en målkavalkad och efter 36 minuter ledde Djurgården med 3–0 efter mål från Camilla Huseby och Tilde Lindwall.

Men sedan var det roliga slut för hemmalaget – i stället tog Kristianstad över. Mia Carlsson reducerade till 1–3 några minuter före halvtid och efter paus skulle bortalaget utjämna matchen.

Isländska landslagsanfallaren Svava Rós Gudmundsdóttir satte 2–3 i 68:e minuten och Amanda Edgren stod för 3–3-kvitteringen knappt sex minuter senare.

Det oavgjorda resultatet innebar att Djurgården är kvar på nionde plats, på fyra poäng, och Kristianstad lyfte från sjunde till sjätte plats, åtta poäng, efter sex omgångar i damallsvenskan.

Fanny Lång, mitten, jublade efter sitt 1–0-mål på en frispark från omkring 30 meter.