Djurgården kom tillbaka mot Blåvitt

Djurgården kom igen starkt efter underläge borta mot IFK Göteborg. –Om jag ska vara brutalt ärlig så låg de närmare segern på slutet, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre efter 1–1 på ett fullsatt Gamla Ullevi.

Joel Asoro firar 1–1-målet i matchen mot IFK Göteborg.

Fotboll2022-04-20 21:12

Efter att klockan passerat 90 minuter skapade Djurgården två lägen som mycket väl kunde ha gett ett segermål. Först testade Emmanuel Banda en avancerad volleyspark på Kalle Holmbergs korta och exakta inlägg. Men Banda prickade inte målet.

Och två minuter senare sköt Victor Edvardsen över.

Mikael Stahre tyckte att det var fullt tillräckligt med fem tilläggsminuter.

– Känslan är att om vi hade spelat i fem minuter till så hade Djurgården kanske vunnit, säger Blåvitts tränare.

Men IFK Göteborg började bäst och dominerade kraftigt under en stor del av första halvlek.

Eller som tränaren Thomas Lagerlöf säger om sitt eget lag:

– Under en 15-minutersperiod var Djurgården helt under isen och Blåvitt utnyttjade det väldigt bra. Vi hade en helvirrig period och de fyllde på med ännu mer energi. Vi var riktigt illa ute, spelade helt på deras villkor och Blåvitt såg väldigt bra ut.

Gustaf Norlin var en av dem som inte bara såg bra ut, utan också var det.

”Jävla skitmål”

Han var stark inhoppare senast i segern mot Häcken. Nu fick Norlin spela från start för första gången i årets allsvenska. Då jobbade han stenhårt i IFK Göteborgs anfall och gjorde mål direkt.

Djurgården har möblerat om i backlinjen till varje match och inte fått ordning. Laget har släppt in mål i alla fyra matcherna.

På Oscar Wendts hörna i 24:e minuten var två djurgårdsmittfältare på bollen i eget straffområde. Först en touch på tidiga inhopparen Emmanuel Banda. Sedan rensade Hampus Finndell åt fel håll, mot eget mål.

Bollen hamnade precis framför pannan på Gustaf Norlin som enkelt nickade in 1–0.

– Ett riktigt jävla skitmål. Men de ska ju göras också. Det kändes riktigt fult när jag gjorde det. Men det var skönt, säger Norlin om sitt allra första allsvenska mål för IFK Göteborg.

Efter målet kontrollerade IFK Göteborg resten av första halvlek. Kollektivet satt ihop. Djurgården sjönk och kom inte upp i press.

Assist åt rätt håll

Men efter paus fick Djurgården igång både presspel och passningsspel. Och nu assisterade Hampus Finndell istället en lagkamrat till ett vackert mål.

Lyftningen tajmade exakt med Joel Asoros diagonala löpning in bakom Blåvitts backlinje. Asoro spelade från start för första gången i år, tog ner på bröstet och skickade in kvitteringen i 57:e minuten.

– Vi gjorde en väldigt bra andra halvlek. Det enda som saknades var ett mål till, säger Thomas Lagerlöf.

– Vi ville förstås så gärna ha gett tre poäng till den fantastiska publiken. Allsvenskan visade sig från sitt bästa ansikte ikväll, säger IFK-tränaren Mikael Stahre och fortsätter:

– Men mig veterligen toppar vi nu serien i en haltande tabell. Om vi före säsongen fått frågan om vi ville ha tio poäng efter fyra matcher så hade vi tagit det direkt.