Detaljen som kan avgöra klubbvalet

Vimmerby eller Hultsfred? Ja, det är frågan för Ludwig Strömbom. Just nu står han i ett vägskäl i valet mellan de båda klubbarna där tankarna bara snurrar.

Stanna i Hultsfred eller satsa i Vimmerby? Ludwig Strömbom funderar fram och tillbaka på sin fotbollsframtid.

Stanna i Hultsfred eller satsa i Vimmerby? Ludwig Strömbom funderar fram och tillbaka på sin fotbollsframtid.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-30 21:00

Inför säsongen 2018 hade 20-årige Ludwig Strömbom ett klart mål när han bestämde sig för att fortsätta spela för Hultsfreds FK: att ta dem upp i trean. Ett uppdrag som HFK på vårkanten såg ut att klara, men biljetten upp gled dem ur händerna under hösten.

Nu har Ludwig Strömbom hamnat i samma dilemma som för ett år sedan. Ska han stanna kvar och försöka få upp HFK i division tre eller krita på för Vimmerby som redan spelar där?

– Just nu funderar jag fram och tillbaka. Men det finns fortfarande tid att tänka innan jag tar något beslut, säger Strömbom.

Ludwig har gjort en testmatch med Vimmerby och med tanke på hur mycket han tränade med laget förra säsongen känner han sig mer än välkommen.

Det finns en stor faktor som kan komma att avgöra om Strömbom väljer Vimmerby eller inte: tränarvalet. Skulle David Lindgren bli kvar i VIF ökar sannolikheten att Ludwig går dit menar han.

– Jag har fått en väldigt bra uppfattning av David. Det känns som jag hade kunnat utvecklas mycket under honom.

Om Ludwig dessutom får med sig lagkamraten och traktens målkung Albert Johansson till Vimmerby hade valet också blivit enklare.

– Vi har följt varandra sen vi var fyra år så det hade varit skitkul att satsa i Vimmerby med honom.

Vad krävs för att du ska stanna i HFK?

– Att vi får in intressanta spelare men samtidigt behåller så många som möjligt.

Högsby har också hört av sig till Ludwig, men dem tackade han nej till snabbt. Det blir antingen HFK eller VIF, men svaret på den frågan återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!