"Det var tyst i omklädningsrummet"

Tomhet. Det var känslan hos Vimmerby IF efter förlusten mot Lindö i bottenstriden.

Det var många tuffa dueller i matchen mellan VIF och Lindö

Fotboll2019-09-07 19:22

– Det var tyst i omklädningsrummet efter matchen. Det känns tomt just nu, berättar Vimmerbytränaren.

Vimmerby IF och Lindö FF. Två lag som slåss om nytt kontrakt i division 1. En måstematch för VIF-damerna för att undvika nedflyttning.

Det syntes också på planen att matchen var viktig. Från första minut var det hårda dueller och mycket kampspel. En jämn, tuff batalj.

Men Lindö inledde klart bäst.

– De var riktigt heta i början och skapade många målchanser. Då hade vi inte mycket att sätta emot, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

– Sedan tycker jag att vi kom in i det och tog över matchen efter en stund. Vi anföll bra och hade lägen.

Då kom käftsmällen. I första halvleks sista spark gjorde gästerna 1-0 i en tilltrasslad situation. Vimmerby kunde inte rensa undan en hörna. Det var flipperspel inne i målområdet innan bollen till slut rullade in över mållinjen framför ögonen på Mikael Rinaldo.

– Det är en tung avslutning på första halvlek. Ett skitmål som kommer väldigt olägligt. Sedan i paus gör vi lite förändringar och pratar ihop oss för att gå ut och göra en så bra andra halvlek som möjligt. Jag tycker också att vi spelar bra i andra, säger tränaren.

Bra spel räckte dock inte till någon kvittering. Trots att båda lagen skapade flera chanser höll sig resultatet 0-1. När domaren blåste av var det flera av hemmaspelarna som förtvivlat satte sig i gräset. Kanske kände de att det var där och då chansen att klara sig kvar försvann.

Möjligheten finns fortfarande, men med tre matcher kvar är det sex poäng upp till Lindö på säker mark. Dessutom är det fyra poäng upp till Sjömarken och Valinge-Derome. Det krävs alltså att VIF i princip går rent, medan de andra lagen tar ytterst få poäng.

–  Vi måste fortfarande tro på det och göra allt vi kan för att försöka klara det, men det är klart att det ser mörkt ut. Vi får försöka ta med oss det positiva från den här matchen och avsluta de tre sista matcherna så bra som möjligt. Det är fortfarande nio poäng att spela om, konstaterar Rinaldo.

Nästa match för VIF-damerna är mot Husqvarna om en vecka, men tränaren hade lite svårt att tänka på den precis efter förlusten mot Lindö.

– Just nu är det bara tomt och frustrerande. Vi vet ju att vi kan så mycket bättre och borde ha fler poäng. Tjejerna kämpar jättebra, vi är kanske inte lika aggressiva och heta som motståndet, men vi gör en stark insats, så det känns surt.

Deppig stämning hos Vimmerbydamerna efter slutsignalen.
Karta: Vimmerby IF