Det här kan bli riktigt bra Lojal: "Topplag"

Nu är han tillbaka, i en ledarroll. "Jag tror faktiskt att killarna har saknat mig lite", säger tränaren Viktor Gimolli om comebacken i SK Lojal. Ett Lojal som ser synnerligen intressant ut inför seriestarten.

Viktor Gimolli, upp till höger i bild, är tillbaka som tränare i ett SK Lojal, som har förutsättningar att blanda sig i toppstriden i division sex.

Viktor Gimolli, upp till höger i bild, är tillbaka som tränare i ett SK Lojal, som har förutsättningar att blanda sig i toppstriden i division sex.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-04-10 09:00

AVSPARK 2023

De sågs som ett av de absoluta favoritlagen inför 2022. 

Det gick sådär. Eller rättare sagt, det gick inte alls som många trott. Knappast de själva heller. 

Det slutade i en sjundeplats bland de nio lagen i Vimmerbysexan. 

Mycket tyder på att det istället kanske är i år som Venagänget på allvar ska vara med och utmana om en topplacering och uppflyttning till division fem. 

Något som nygamle tränaren Viktor Gimolli håller med om: 

– Det vore nästan tjänstefel om jag sa något annat än att vi inte skulle vara med i toppen. Med det här laget och den bredden, så ska vi vara det. 

undefined
Viktor Gimolli är tillbaka som tränare i Lojal

Gimolli har en del att jämföra med, årgång för årgång i Lojal de senaste säsongerna. Nu är han full av tillförsikt. Och det är klart, med nyförvärv som bland andra Deart Agushi, Kushtrim Krasniqi, Leontios Cota och Billy Inkoom så har han fog för sin optimism. Flödet av nya, duktiga spelare ger ett klart plus på kontot jämfört med spelare som lämnar. 

Var det en självklarhet för dig att ta dig an tränarrollen i klubben igen?

– Nja, från början hade jag nog trott att Filip (Fungmark) skulle köra vidare, men när det inte blev så och när jag fick förfrågan. Ja..., då var det inte så mycket att tveka på. Jag hade verkligen saknat det. 

Nu var han inte helt borta från SK Lojal under 2022, utan då valde han att bara spela. Och som han beskriver det, så gick det hyfsat i de fåtal matcher han lirade. Tanken är att han spela även i år, däremot är det osäkert i vilken omfattning när han nu åter är tränare. Viktor Gimolli räknar också med att rutinerade Kastriot Jashari kör på. 

undefined
Det finns anledning att tro att det här blir en vanlig syn för SK Lojal under 2023. Venaklubben har ett starkt lag.

– "Kakke" har sagt att han ska spela och det vore spännande att se honom och Deart Agushi tillsammans på topp. 

Däremot är det mer tveksamt om den notoriske målskytten Flamur Mullali gör några mål på Ekensved under året. 

– Han har flyttat till Nybro och det är väldigt osäkert om han spelar här eller inte, säger Viktor Gimolli, som dock kan glädjas åt att Kushtrim Krasniqi är tillbaka i klubben efter ett par säsonger i IFK Oskarshamn.

Lojaltränaren blir nästan lyrisk när han beskriver mittfältaren som spelare:

– Han tillför massor till vårt lag och håller en hög och jämn nivå i match efter match. Han har verkligen varit bra på försäsongen. 

Med något undantag gäller det även SK Lojal som lag. Gimolli framhåller bredden i truppen och valmöjligheterna som det ger som en viktig faktor för att de ska vara med i toppen och fightas. Och som han tror blir Hjorted/Totebo den största utmanaren. 

– Med de värvningarna får de hållas som huvudfavorit. 

Ni har ett starkt lag och en bred trupp. Vad talar för att ni inte ska nå en topplacering?

– Ja..., vad ska det vara? Jomen, det är nog att vi normalt sett har många spelare som reser till utlandet under sommaren och i vissa fall blir borta ganska så länge. Det är väl det enda som jag kan komma på som talar emot oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!