Det här gör ÅFF-profilerna i dag

Fimpen, Pligg och Halllingström – det har varit mycket hemvävt i Åtvidabergs FF genom åren. Men en mängd utländska spelare har också passerat revy. Vi har kollat upp några av dem.

Två av de utländska spelarna som representerat ÅFF. Paulus Roiha och Junior Alain Ollé Ollé.

Två av de utländska spelarna som representerat ÅFF. Paulus Roiha och Junior Alain Ollé Ollé.

Foto: Montage

Fotboll2020-04-26 16:00

Junior Alain Ollé Ollé
Minns ni honom? Kanske mer för det fantastiska namnet än för hans insatser i ÅFF. Mittfältaren från Kamerun sågs som ett spännande nyförvärv inför 2012 års säsong, men floppade rejält och var utlånad till Varberg innan han lämnade ÅFF i oktober. 33-åringen håller fortfarande på, numera tillhör han norska division 3-laget Melhus IL. Förra säsongen blev det tio matcher och noll mål.

Ricardo Santos
Målkung under en säsong i ÅFF. 2014 var Ricardo Santos stora år i svensk fotboll då han gjorde 17 mål på 29 matcher i allsvenskan. Såldes efter den säsongen vidare till Kina men har inte haft samma lycka i Asien som i Sverige. Via de japanska och thailändska andraligorna håller den numera 33-årige Santos till i Trat FC i Thailands högsta serie.

Paulus Roiha
Inför allsvenskan 2010 värvades välmeriterade finnen Paulus Roiha in. Även om han till slut blev lagets bäste målskytt (sju mål) var det ingen speciellt lyckad värvning. Corren betygsatte ÅFF-spelarna under den bistra allsvenska säsongen och Paulus Roiha fick flest ettor av samtliga. "Kan ha att göra med hans "osvenska", lite loja spelstil, där försvarsjobb inte ligger direkt högst upp på önskelistan", skrev Corren då.
Roiha lämnade ÅFF efter 2010 års säsong och avslutade sedan karriären efter ett år hemma i Finland.

Blaise Mbemba
Stor talang som hämtades från Djurgården 2003 och lämnade hösten 2008. Hade under långa stunder svårt att ta en ordinarie plats i ÅFF och fick aldrig något stort genombrott. Var på gång till division 2-laget Kenty 2011, som då var Linköpings bästa lag på herrsidan, men övergången sprack av ekonomiska skäl. Blaise Mbemba är idag 36 år och spelar fotboll på division 5-nivå i Stockholm med Kongo United FC. 

Alberis da Silva
Hämtades först till Motala AIF från "brasselaget" FC Norrköping 2008, men fortsatte till ÅFF inför säsongen 2009. Duktig men skadedrabbad och lämnade 2015 för FC Lambohov i division 5. Anslöt till Östria Lambohov i höstas och var med och spelade upp laget i division 4. Bor fortfarande kvar i Linköping.

Martin Christensen
Populär dansk i ÅFF som anslöt 2012. Levde ofta farligt på sin kant med vågade dribblingar, men hade en fin inläggsfot. Lämnade för allsvenska Helsingborg 2016 och sedan vidare hem till Danmark och HB Köge två år senare. Slutade på elitnivå i somras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!