Hjorted/Totebo är tillbaka i femman

Hjorted/Totebo är tillbaka i division 5. Det står klart efter en kvalrysare mot Ankarsrums IS som Hjorted/Totebo vann med 3–2 på Bruksliden.

Hjorted/Totebos Tom Nilsson och Elias Hallberg jublar tillsammans sedan står klart att laget spelar i division 5 nästa år-

Fotboll2023-10-21 17:41

Förutsättningarna inför matchen var följande: Det räckte med oavgjort för Ankarsrum för att få stanna kvar i femman medan Hjorted/Totebo behövde vinna för att återvända till division 5 för första gången sedan 2016.

Med tanke på underlaget och att det regnade under hela matchen gjorde att det blev kamp än skönspel. En typisk kvalmatch  helt enkelt.

Efter första halvlek talade det mesta för Hjorted/Totebo eftersom laget ledde med 3–0 sedan Linus Åsberg, Jimmy Svensson och Melker Holmberg gjort målen. Jimmy hade ytterligt läge att göra 4–0 i andra halvlek, men stolpen stod i vägen.

– Det hade sannolik varit avgjort om vi hade 4–0. Förutom målen så hade det inte så mycket mera tycker jag. Det är bara att titta på planen- Man fick spela efter förutsättningarna och jag tycker att vi är bättre än att bara blir 3–2, säger Hjorted/Totebos Jimmy Svensson.

Det blev en dramatisk avslutning i och med att hemmalaget gjorde två mål under sista 15 minuterna genom Haidar Alaa Yosef Abudalkarim och Muhaymin Yassin, men det blev ingen kvittering. Därmed var det Hjorted/Totebo som fick jubla när slutsignalen ljöd.

undefined
Ankarsrums tränare Johan Aronsson och Daniel Wernersson fick se sitt lag återvända till division 6.

Om det var glädje hos gästerna var det bistra minner hos Ankarsrum som får konstaterar att sejouren i division 5 bara blev ett år den här gången.

– Just nu är allt mörkt. Vi har satt oss själva i den här situationen och nu löste vi det inte. Vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte. Hjorted/Totebo var hungrigare än oss tyvärr, säger Ankarsrums tränare Daniel Wernersson.

Hjorted/Totebo hade ett stort följe med supportar med sig och de firade med spelarna efter slutsignalen.