Det är positiva vindar i Slätmons BK

Slätmons BK förlorade alla matcher i division 6 förra säsongen, men laget ger sig inte för det, utan kör vidare och hoppas på bättre lycka nästa år.

Slätmons BK-tränaren Andreas Häll tror att nästa säsong kommer se bättre ut än den som varit.

Slätmons BK-tränaren Andreas Häll tror att nästa säsong kommer se bättre ut än den som varit.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2019-10-28 18:30

Andreas Häll, en av tränarna i Slätmon säger så här om den gångna säsongen: 

 – Självklart blir man besviken över att vi inte lyckades ta en enda poäng. Vi klarade oss från hundrastrecket i alla fall (hundra insläppta mål). Sedan lyckades vi tyvärr inte göra mer än tio. 

Han fortsätter: 

 – Det låter kanske dumt att säga att det är ett framsteg, men jag tycker det finns potential. Vi har några duktiga spelare som varit borta mycket. Sedan om vi får in ett par spelare med bra fotbollsutbildning tror jag det kan lyfta rejält. 

Nytt till nästa säsong blir att Simon Karlsson, som tränade laget tillsammans med Andreas Häll den gångna säsongen, går tillbaka till att bara bli spelare (lite sporadiskt). Istället kommer Kristoffer Sjökvist gå in som spelande tränare tillsammans med Andreas. 

 – Han har ett driv och är bra vid sidan om också genom att han försöker hitta nytt folk till laget, säger tränaren om sin nye tränarpartner. 

Tanken är att Andreas kommer ha huvudansvaret över fotbollsbiten medan de delar på ansvar över pappersarbete och annat. 

Tränaren berättar att Slätmon inte har blivit av med några spelare, och har några som kan vara på väg in. Spelare som har testat med laget och är på väg tillbaka.

 – Johan Nord, vår målvakt är tillbaka. Förra året fick vi turas om bland utespelarna, men nu har vi honom. Förhoppningsvis håller hans axel som han var skadad i. Sedan har Robin Jakobsson bytt jobb, vilket gör att han kommer kunna vara med mer. Förhoppningsvis kan även Viktor Damm och Oskar Ljung vara med mer nästa säsong. Det skulle betyda mycket. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!