Derbyt avbröts: "Förkastligt"

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK avbröts med runt tio minuter kvar att spela. Bland annat kastades det bengaler mellan de båda lagens supportrar, som även uppges försökt attackera varandra. –Det är förkastligt att det sker, säger Djurgårdens Magnus Eriksson.

Polis försöker få ordning på bråket på Tele2 arenas läktare.

Polis försöker få ordning på bråket på Tele2 arenas läktare.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-10-16 16:58

Polisen har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp efter kaosscenerna på Tele2 arena.

Enligt polisen har ett antal åskådare försökt attackera en annan grupp av supportrar, och i samband med det har det kastats knallskott och bengaler.

"Ordningsvakter som ingrep mot detta har utsatts för våld och arbetet för att hitta personer som deltagit i upploppet pågår", skriver polisen vidare på sin hemsida.

Vid 19-tiden på söndagskvällen meddelade polisen att två personer misstänkta för våld mot tjänsteman har gripits.

I samband med insatsen efter matchen har också 13 personer har avlägsnats från centrala Stockholm och 10 har tillfälligt omhändertagits på polisstation.

Matchen avbröts

Huvuddomare Andreas Ekberg valde att bryta matchen men efter cirka 25 minuter kunde den återupptas, efter att ordningen hade återställts på läktarhåll. I samband med de stökiga scenerna lämnade dock flera supportrar arenan och matchen började spelas igen med många tomma stolar.

– Det är unga människor, det är barnfamiljer som är här och kollar på fotboll. Ska vi skrämma bort dem? Då har vi ingen framtid, säger Djurgårdens Magnus Eriksson.

– Det är förkastligt, och vi alla som har barn vet att de sitter på läktaren… det är ledsamt.

– Det har hänt nere i Malmö också. Och det ska inte få hända. Det förstör fotbollen.

Scenerna ingen vill ha

AIK:s Sebastian Larsson:

– Det har hänt några gånger i år, på olika arenor, på olika matcher. Det är inte det vi vill ha. Fotboll ska få vara mycket känslor men också säkerhet för alla som är på matchen. Det måste gå i första hand, säger han.

– Jag tror att jag sagt det många gånger: hur mycket stämningen gör för svensk fotboll snarare än den fotboll som spelas. Det vill vi kunna lyfta och då vill vi inte ha sådana här scener.

Djurgårdens målvakt, Jacob Widell Zetterström:

– Det är jättetråkigt att det blir så där, absolut att det finns rivalitet – och det behövs. Men det får inte kommer till en punkt där det övergår till något som är farligt, det är jättetråkigt, säger han.

– Jag är upprörd nu men där ute på planen fick man försöka stänga bort det.

AIK vann matchen med 2–1.

Supportrar från båda lagen kastade bengaler mot varandra.
Supportrar från båda lagen kastade bengaler mot varandra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om