Deras svit är av historiska mått

Hultsfreds FK har gjort sin sämsta säsongsinledning på hela 2000-talet. "Det är inget som är kört, det vet man med de här serierna. Det går att vända", säger Christopher Einarsson i HFK.

Christopher Einarsson och HFK är ute efter att vända förlusttrenden i kvällens match mot Bäckseda.

Christopher Einarsson och HFK är ute efter att vända förlusttrenden i kvällens match mot Bäckseda.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-05-17 08:30

Inför fredagskvällens match mot Bäckseda IF har Hultsfred fem raka förluster. Den enda säsongsinledning som kommer i närheten är den från 2013. Då inledde HFK med fyra raka förluster, men följde sedan upp det med tre kryss och en seger i de nästkommande fyra matcherna. Uppsvinget räckte dock inte för att hålla kvar klubben i division fyra den gången.

Lagkapten i HFK det året var Christopher Einarsson. Trotjänaren har med andra ord varit med förr.

– 2013 var ett sånt där år då vi fastnade. Det värsta är att man börjar tänka på det, man kryper ihop och blir liten. Det låter klyschigt, men hade vi börjat med en seger hade säsongen sett annorlunda ut, säger Christopher Einarsson, som håller humöret uppe trots den tuffa starten.

– Det är inget som är kört, det vet man med de här serierna. Det går att vända.

Hultsfred tappade flera nyckelspelare inför säsongen och ställer upp med ett ungt lag i årets division fyra. Einarsson sätter fingret på vad som inte har fungerat.

– Det gäller att skita ner sig lite och ta grovjobbet. Det är där vi har varit lite tunna. Vi har inte gått in med hundra procent.

Mot Bäckseda går Eric Schultz in som mittback och Christopher Einarsson får en, för honom, mer naturlig position på innermittfältet. Känslan är god inför matchen.

– Vi har ändå trott på poängen varje match. Men det har slutat med förlust i alla fall. Imorgon tror jag faktiskt att det rullar in tre poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!