Degerfors förlorade igen: "Väldigt besviken"

Degerfors tid i allsvenskan kan vara på väg att rinna ut. Det blev fjärde förlusten på fem matcher när Kalmar FF vann på Stora Valla med 3–1. –Vi får inte trilla ihop som vi gör, säger tränaren Andreas Holmberg om slutet på första halvlek.

Degerfors Gustav Granath deppar efter förlusten mot Kalmar FF.

Fotboll2023-10-21 17:20

Med tre omgångar kvar ligger Degerfors näst sist på 24 poäng, tre bakom Brommapojkarna på kvalplats.

Ska Degerfors kunna få spela fjärde raka året i allsvenskan krävs det idel segrar och att andra lag i bottenstriden tappar många poäng i höstens sista matcher. Degerfors har mycket sämre målskillnad än BP.

– Vi kommer inte ge upp, så länge chansen finns ska vi bara fortsätta att köra, säger Degerfors-tränaren Andreas Holmberg till Discovery+.

"Väldigt besviken"

Hemmalaget satte full fart från start, men när KFF fick straff efter en knapp kvart, som Simon Skrabb satte, då tog bortalaget över spelet. Kalmar gjorde andra målet på en kontring genom Deniz Hümmet som sprang sig fri. Och i halvlekens sista minut utökade Melker Hallberg till 3–0 genom ett mycket pricksäkert frisparksmål.

– Jag är väldigt besviken på sista halvtimmen i första halvlek, då vi förlorade matchen. Vi får inte trilla ihop som vi gör där, menar Holmberg.

Degerfors fick in ett reduceringsmål redan efter 45 sekunder i andra halvlek, Gustav Lindgren målskytt. Man behöll sedan trycket mot Kalmar-målet, men när Rasmus Örqvist försökte förhindra en omställning åkte han på sitt andra gula kort och blev utvisad.

Tre poäng upp

Med en man mindre blev det svårt för Degerfors att behålla trycket.

– Vissa lag är svårt att få röda kort mot, Kalmar är ett av dem för de är skickliga att hålla i bollen, säger Holmberg.

Senare under kvällen vann Sirius matchen mot Brommapojkarna med 3–2. Tobias Carlsson satte det avgörande målet med tio minuter kvar av ordinarie tid. Ett mål som innebär att Sirius tar ett stort steg mot nytt kontrakt. För Degerfors innebär det att avståndet upp till BP på kvalplats fortfarande är tre poäng.