Debutanten räddade Häcken efter galen avslutning

När Brommapojkarna kvitterade till 2–2 i den 89:e minuten räknade nog alla med att Häcken sent tappat segern i det allsvenska mötet. Men två mål på övertid från nyförvärvet Amor Layouni räddade mästarklubben som vann med 4–2. –Vi förlorar aldrig tron på det vi gör, sade matchhjälten till Discovery+ efter matchen.

Häckens Amor Layouni (till vänster) frälste Häcken i sin första allsvenska match för klubben. Arkivbild.

Fotboll2023-07-15 19:33

BK Häcken kom till spel utan allsvenskans skyttekung Benié Traore – då Häcken är i förhandlingar om en övergång av anfallaren. Och utan sin målspruta hade hemmalaget det inledningsvis svårt att hitta nätet hemma mot Brommapojkarna.

I halvtid hade man ändå ledningen med 1–0 då Ibrahim Sadiq spräckte målnollan efter en hörna. Det sedan han fått hjälp från BP:s unge målvakt Filip Sidklev som kom helt fel ut på bollen och lämnade målet öppet.

I den andra halvleken var det BP som skapade chanserna. Men med dryga kvarten kvar kunde i stället Häcken sätta spiken i kistan genom ett fantastiskt skott från Mikkel Rygaard.

Trodde alla.

"Dominerar den här matchen"

BP reducerade till 1–2 med tio minuter kvar och Nikola Vasic hittade den sena kvitteringen.

– Totalt sett dominerar vi den här matchen i 70-75 minuter kanske och vi ska så klart vinna. Men det har varit lite så. Vi har spelat väldigt bra i ganska många matcher nu men lyckas inte vinna, och till och med förlora, sade BP-tränaren Olof Mellberg till Discovery+ efter matchen.

Trots den sena kvitteringen skulle alltså hemmalaget dra det längsta strået sedan inbytte Amor Layouni fått en drömdebut för Häcken i allsvenskan genom två mål på övertid.

– Det känns fantastiskt. Det var inte vår bästa match, men det händer ibland. Även de bästa lagen har dåliga matcher, sade Layouni efter matchen till Discovery+ och fortsatte:

– Vi förlorar aldrig tron på det vi gör. Vi bara fortsätter och fortsätter även om de får en kvittering i slutet. Vi bara körde på.

I och med segern toppar Häcken just nu allsvenskan men med två fler spelade matcher än Elfsborg som tagit lika många poäng – 35.