De var med på Vimmerbys testträning

Blivande Vimmerbyspelare? Så kan det bli. I vilket fall som helst var fem inbjudna spelare från andra klubbar på plats på träningen.

Fem inbjudna spelare från andra klubbar tränade med Vimmerby IF:s herrlag.

Fem inbjudna spelare från andra klubbar tränade med Vimmerby IF:s herrlag.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-10 19:45

Knut Gunnarsson, Haris Dreco och Belmin Hrustic har bestämt sig. De ska spela med Vimmerby IF 2021. Frågan är om de inbjudna spelarna Anton Brorsson, Södra Vi IF, Erik Ståhlgren, Gullringens GoIF, William Stejdahl, HM IS, Vladimir Radak, Hultsfreds FK och Albion Mataj, Boston, går samma väg och drar på sig VIF-dressen nästa år?

Det återstår att se.

– Det är intressanta spelare, säger David Lindgren i Vimmerby IF:s sportgrupp.

Provträningen var samma dag som det infördes hårdare coronarestriktioner i Kalmar län. Bland annat ska det inte genomföras några träningar eller matcher på amatörnivå.

– Självklart var det något som vi diskuterade. Men beskedet kom sent och vi hade varit i kontakt med en del spelare. Det var nästan omöjligt för oss att hinna ringa runt och få kontakt med alla. Då kände vi att det var bättre att öppna upp fyra omklädningsrum och genomföra träningen som planerat. Vi undvek ombyte, dusch och allting. All information var utomhus. Nu stänger vi ner verksamheten de närmaste veckorna, säger David Lindgren.

Var det ändå problematiskt att ni tränade?

– Ja, självklart. De nya restriktionerna gäller från och med idag. Samtidigt tror jag att Folkhälsomyndigheten och regionen har förståelse för att det kan vara svårt att parera samma dag som beslutet kommer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!