De tyckte vi var bäst i veckan: "Ett ånglok att möta"

Då var det dags igen. Här är höstens första veckans elva. Kommande vecka brakar det loss för alla lag då även division sex startar.

Sebastian Strömbom, till vänster, gjorde en stark match mot Assyriska. Det gjorde även målskyttarna Diego Toribio Urrutia och Rasmus Samuelsson.

Sebastian Strömbom, till vänster, gjorde en stark match mot Assyriska. Det gjorde även målskyttarna Diego Toribio Urrutia och Rasmus Samuelsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-15 14:00

MÅLVAKT

Erik Arvidsson Hoffman, Hultsfreds FK

HFK tog en skön och viktig seger i höstpremiären hemma mot Assyriska. Det var ett hett möte som väckte starka känslor på Knektavallen. Trots en spelare mindre sista halvlek skapade Assyriska ett par bra lägen i slutdelen av matchen i jakt på en kvittering. Det misslyckades, delvis för Erik Arvidsson Hoffmans säkra och stabila målvaktsspel.

BACKAR

Hugo Johansson, Rimforsa IF

Rimforsa började hösten som de slutade våren – med seger. Vinsten mot IFK Motala var lagets fjärde och också den fjärde raka hållna nollan. Hugo Johansson har del i det, då han återigen visade upp ett starkt spel i mittförsvaret. 

undefined
Johan Lundin var sin vana trogen en av Tunas bästa i segermatchen mot Ankarsrum.

Johan Lundin, IFK Tuna

Det här med att styra sitt lag från första till sista matchminut, det vet ni att rutinerade Lundin alltid gör. Samma sak mot Ankarsrum i lördags. Han adderade den kvaliteten med att nästan alltid ligga rätt i position, vinna dueller och skapa lugn och trygghet i försvarsspelet. 

Arvid Eckerstig, Hultsfreds FK

Vilken match han gjorde, Arvid Eckerstig. Den unge mittbacken var superstark i närkamperna där han inte visade några tveksamheter. Han läste spelet bra och stod också för ett bra passningsspel. Klockren insats av honom mot Assyriska, som många andra spelare i Hultsfred. 

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF

VIF mötte hårdast tänkbara motstånd i form av serieledande Ljungsbro borta. I en svag första halvlek där inte mycket fungerade, stack högerbacken Ahmed Tarabeih ut bland utespelarna. Han ville mycket och löpte mycket. Efter paus höjde sig sedan hela laget rejält, men det var för sent. 

MITTFÄLTARE

Sebastian Strömbom, Hultsfreds FK

Hultsfreds ånglok på mittfältet måste vara jobbig att möta. Strömbom äter sig in på bara skinnet på motståndarna när han dyker upp lite varstans på planen med sitt evinnerliga löpande och hårda duellspel. Känslan är att han suger musten ur spelarna han möter och att de till slut tröttnar och ger upp. Han betyder oerhört mycket för HFK och torde vara en drömspelare att ha i sitt lag för alla tränare. 

undefined
Petter Melkersson var bra i Rimforsas segermatch mot IFK Motala

Petter Melkersson, Rimforsa IF

Erfarne Petter Melkersson kan i princip spela på alla positioner. Nu gjorde han det riktigt bra i en roll i backlinjen mot Motala. Men i vår elva tar han plats som defensiv mittfältare centralt.

Herman Lynbech, Djursdala SK

Visst blev det förlust i debutmatchen för Herman i DSK när de mötte "omöjliga" Ruda. Med sin riviga spelstil och starka kämpaglöd gjorde Lynbech trots 0–5-förlusten en mycket bra insats och kvitterade ut högt betyg. Kommer nog bli viktig för Djursdala under hösten. 

ANFALLARE

Hannes Stefansson, Södra Vi IF

Ariel borta är oftast en svår uppgift. Så blev det också för Södra Vi. Det blev förlust (1–3), men laget stred tappert. Lagets målskytt Hannes Stefansson var en Södra Vi:s främsta i matchen.

Qalid Adan Haji, Rimforsa IF

Den unge RIF-spelaren var på hugget när Rimforsa B besegrade Västerlösa i höstens division fem-premiär. Han stod för tre mål varav det sista matchavgörande 4–3-målet i slutminuterna. Qalid Adan Haji startade även i A-lagsmatchen, där det blev en assist. 

Karam Alabodi, Hägerstads IF

HIF tog en efterlängtad och viktig seger i kampen om nytt kontrakt. Karam Alabodi stack ut i Hägerstad. Han dominerade stundtals spelet och låg bakom väldigt mycket i offensiven. Därutöver slet han hårt även i defensiven.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!