LISTAN: Här är säsongens sista Veckans Idrottare

Vintersportssäsongen går mot sitt slut och därmed också Veckans Idrottare. Här är säsongens sista lista och det är föga förvånande Vimmerby Hockey i topp.

Här är säsongens sista Veckans Idrottare.

Här är säsongens sista Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-26 06:00
undefined
Robin Christoffersson storspelade mot Troja.

1) Robin Christoffersson/Eddie Levin, Vimmerby Hockey:

Okej, vi hade lika gärna kunnat rabbla upp varenda spelare och ledare i VH efter den tredje raka och förlösande segern mot Troja i semifinalen. Men vi lyfter fram två spelare som verkligen bidragit. Robin Christoffersson i målet och Eddie Levin som formligen sprutat in mål. Nu väntar den där kvalserien och tre veckor av rafflande hockey med en allsvensk biljett i potten.

undefined
Jonathan Lönn hade fina siffror för Varta.

2) Jonatan Lönn, Varta BK: 

I helgen blev det klart att Varta behåller sin allsvenska status. I segern med 14–6 hemma mot BK Ax slog Jonatan Lönn hela 957 poäng och visade vägen till två viktiga poäng. När resultaten gick Vartas väg senare under lördagen så fick Hultsfredsklubben fira att nytt kontrakt är säkrat trots att två matcher återstår. 

undefined
Jonatan Green briljerade för HM IS mot Krokstorp.

3) Jonatan Green, HM IS:

Green tog i princip steget direkt från innebandyplanen till fotbollsplanen. Men målsinnet tog han med sig oavsett sport. När HM IS vann med 5–0 borta mot Krokstorp i Smålandscupen stod nämligen Green för fyra av målen. En extra imponerande prestation med tanke på att han inte spelat någon fotboll på hela vintern och dessutom fick spela i en ovan roll som vänsterytter. Green har tidigare tvekat kring om han ska spela någon fotboll i år, men efter den återkomsten borde valet inte vara särskilt svårt.

4) Max Karlsson, Djursdala SK:

Unge Max har lovordats från dag ett i sin nya klubb. Vi förstår varför – och nu är det dags igen. Av oss. Mittfältaren anslöt från Vimmerby IF till DSK inför säsongen och tar ständigt nya kliv in i seniorfotbollen. När Djursdala något oväntat vände och besegrade IFK Tuna i lördags, så imponerade Max stort från sin centrala position i planen. Spelar mycket moget för sin ålder, ligger oftast rätt i position, har funktionell teknik och vinner många dueller. 

undefined
Fredric Carlsson var vass för Frödinge.

5) Fredric Carlsson, Frödinge/Brantestad SK:

Är det dags att ta klivet nu FBSK? Alltså upp i femman igen. Det är inte alls omöjligt. När Frödinge mötte Storebro i cupens tredje match var det också ett möte mellan två tippade toppkandidater i serien. Mycket tyder på att just de här två lagen kommer att göra upp om titeln årets bästa lag i division sex Vimmerby. Om FBSK drar det längsta strået i slutändan tyder allt på att mittfältsmotorn Fredric Carlsson blir lagets verklige nyckel tillsammans med målvakten Robert Nilsson. Mot Storebro (4–1) var Carlsson närmast briljant. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om