De tar plats i damelvan i fotboll

Då var det dags. Vi har tagit ut en damelva. En elva som består av spelare från flera olika lag.

Matilda Hemmingsson i HFK tar plats i backlinjen, efter en bra start på säsongen.

Matilda Hemmingsson i HFK tar plats i backlinjen, efter en bra start på säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-25 19:45

MÅLVAKT:

Olivia Karlsson, HM IS:

HM IS har gått rent än så länge i damfyran. Mot Hult/Höreda blev det storseger, 8–2. Målvakten Olivia Karlsson knep bland annat en straff. 

BACKAR:

Melina Simonsson, Rimforsa IF:

Har tidigare spelat mittfältare. Mot Svärtinge var hon ytterback och klarade den uppgiften galant. 

Matilda Hemmingsson, Hultsfreds FK:

Storebrotjejen är ett pålitligt ankare i Hultsfreds försvarslinje. Läser spelet bra, spelar lugnt och tryggt och en spelare att lita på i det unga HFK-laget. 

Julia Rosin, Vimmerby IF:

Vimmerby är i toppform och vinner matcher stort på löpande band i serien. Studenterna blev som väntat en mumsbit för VIF. I 6–1-segern berömdes den hårt arbetande backen/mittfältaren Julia Rosin. 

MITTFÄLTARE:

Ida Engberg, Rimforsa IF:

Rimforsa imponerar. Ida Engberg imponerar. Gjorde många mål förra säsongen i fyran. Har fortsatt på samma spår i trean. Fick mycket beröm för sin insats i söndags, då hon dessutom gjorde tre mål. 

Amanda Sundberg, Frödinge/Brantestad SK: 

Mittfältaren har varit en av lagets allra bästa spelare så här långt. Är urstark i närkampsspelet, vinner mycket luftdueller och är en viktig pådrivare i ett FBSK, som har inlett serien bra. 

Malin Rydén, Hultsfreds FK:

Gjorde en stabil insats i derbyt mot Vimmerby B. Den spelskickliga mittfältaren har imponerat i serieupptakten. Spelar klokt och moget, trots sin unga ålder. 

Hanna Hellström, Rimforsa IF:

Rutinerade och meriterade Hanna Hellström har varit precis den injektion och kvalitetshöjare som man trodde på förhand. Hon är en stark lagspelare och har många fina egenskaper som fotbollsspelare. Gör avtryck, både som framspelare och målskytt. 

ANFALLARE:

Nathalie Johansson, Vimmerby IF

Det är solklart att "Natta" tar plats här. Vimmerbys anfallsess har visat hur viktig hon är för det här laget. Och jodå, målkänslan är kvar i allra högsta grad. Har gjort hattrick tre matcher i rad. 

Emma Sjöqvist, HM IS

Användbar på många olika positioner. Jobbar alltid hårt för laget. Här är Emma forward – och stod för fyra fullträffar när HM IS segrade i derbyt mot Hult/Höreda. 

Louise Andersson, Frödinge/Brantestad SK:

Decenniets bästa målgörare i trakten, Louise Andersson, har hittat formen. Hon bidrog starkt till 7–3-vinsten mot Nässjö, då Andersson stod för fyra mål.

Ni får gärna höra av er till oss om spelare ni tycker kan vara med i elvan. 

Amanda Sundberg, till vänster, har inlett säsongen starkt i FBSK.
Amanda Sundberg, till vänster, har inlett säsongen starkt i FBSK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!