Premiärdags! • Vilka tar plats i årets första elva?

PREMIÄR. Det är vår i luften och ett tydligt vårtecken som alltid är att fotbollssäsongen brakat igång. Här har ni årets första Veckans elva.

Jesper Rüdiger, Niklas Gunnarsson, Selatin Shaljani, Noel Jackeltoft och Rasmus Bexell är med i veckans elva.

Jesper Rüdiger, Niklas Gunnarsson, Selatin Shaljani, Noel Jackeltoft och Rasmus Bexell är med i veckans elva.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-25 13:16

Målvakt:

Jesper Rüdiger, Hultsfred

Vilken skräll. Minst sagt unga och orutinerade HFK tog en skalp direkt i inledningsmatchen. Seger med 2–1 mot tippade topplaget Tjust. Målvakten Jesper Rüdiger var en av hjältarna i Hultsfred. Då ska man också ha i åtanke att han knappt tränat i år. Och som tränaren Anders Larsson sa om honom efter premiärmatchen: "Det var faktiskt första gången jag träffade honom. Men det syntes att han är en duktig målvakt".

Backar:

Noah Zeylon Thoresson, Vimmerby

Tvillingbrorsan Theo gjorde succé förra säsongen. Nu har Noah klivit fram när Theo varit skadad – och gjort det fantastiskt bra i säsongsinledningen som vänsterback. 16-åringen har verkligen växt in i seniorfotbollen och tar kliv hela tiden. Är väldigt energisk och svårpasserad.

Niklas Gunnarsson, Södra Vi

Niklas Gunnarsson – mittbacken! Jo, det är kanske så vi får se honom i år. Och som han har presterat. Den normalt sett vasse mittfältaren med det tunga skottet, har varit dominant i Södra Vi i seriestarten i en ny position. Mot Hjorted/Totebo (1–2) var han i särklass på planen. 

Alexander Gustafsson, IFK Tuna

Det omskrivna nyförvärvet från Hultsfred har levererat direkt i sin nya klubb. Alexander tillför ännu mer rutin och skicklighet till Tunas redan starka backlinje. I premiären mot Ariel var han precis sådär bra och trygg som IFK hoppats och trott när de värvade honom.

Mittfältare:

Haris Dreco, Vimmerby

VIF toppar serien efter tre spelade omgångar. Mittfältaren Haris Dreco har genomgående varit en av lagets allra bästa spelare i säsongsinledningen – och det i en ny roll. Den som defensiv central mittfältare. Dreco är bolltrygg, spelskicklig och är också en av traktens bästa avslutare. 

Max Karlsson, Djursdala

Ung kille som värvades från Vimmerby inför säsongen – och vilken start Max fått i sin nya klubb. Är match efter match en av lagets bästa spelare, så även i de inledande två seriematcherna. Vinner mycket boll centralt på mitten och är en bra spelfördelare. 

Noel Jackeltoft, Rimforsa

Rapp offensiv spelare som lyste i Rimforsas starka premiär mot LSW. Noel gjorde två mål i 3–1-vinsten och var sånär att även göra ett tredje. Fick mycket beröm av tränare Andersson efteråt. 

Dennis Davidsson, HM IS

Tuff, hård och oöm. Det är några av beskrivningarna som passar in på kaptenen i HM IS. Dynamon på mittfältet är mycket viktig för detta HM IS. Sliter hårt i varje match och går alltid i bräschen för sitt lag. 

Anfallare:

Johan Nilsson, Hebe

Skräll? Nä, inte alls. Alla med koll på lokalfotbollen vet att Johan "Happe" Nilsson genom hela sin karriär varit en målskytt av rang. Så även nu när kanske inte fotbollen är lika prioriterad som förr i tiden. Han satte avtryck direkt i Hebes premiär, eller vad sägs om att det var han som gjorde 1–0, 2–0 och 3–0 på de inledande 20 minuterna när Hebe vann med 6–1. 

Rasmus Bexell, Gullringen

Okej, förra seriematchen var ingen höjdare för GGoIF, men eftersom det här är en premiärupplaga för årets första Veckans elva, tar Bexell ändå plats här. Varför? Jo, såklart för sin insats och sina tre mål i öppningsmatchen hemma mot Malmbäck. Gullringen vann med 3–0 och "Ralle" gjorde alla målen. 

Selatin Shaljani, Vimmerby

En råtalang som fått ett stort lyft i år. Har otroligt mycket i sig och har den här säsongen adderat alla grundkvaliteter han har med allt från tekniken, farten och skotten med att dessutom jobba stenhårt i matcherna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om