Här är årets första elva i fotboll

Då var det dags. Här är årets första veckans elva i fotboll. Alla lag har förvisso inte startat seriespelet, men vi kör ändå.

Anton Palmér deppar efter att ha blivit skadad i senaste matchen mot HFK, men han har varit nyttig för Storebro IF i säsongsinledningen.

Anton Palmér deppar efter att ha blivit skadad i senaste matchen mot HFK, men han har varit nyttig för Storebro IF i säsongsinledningen.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-07-09 10:00

MÅLVAKT

Nader Alsafadi, Hultsfreds FK: Det blev förvisso ett något misslyckat ingripande i samband med straffen mot Storebro i derbyt i tisdags, men i övrigt var den unge målvakten duktig – för att inte tala om hur vass han var i segern i premiären mot IFK Västervik. Ett insläppt mål (på straff) på två matcher säger allt. 

BACKAR

Kevin Dahl, Kisa BK: Blev inte bara målskytt i Kisas premiärvinst, utan han var också en av KBK:s allra bästa spelare när de vann med 2–0. Det blir intressant att fortsätta följa nykomlingen i division fyra – och även då Kevin Dahl. 

Simon Tuvesson, Hultsfreds FK: Vi tar in en till ung HFK-lirare i vår elva. Här kan Hultsfred ha en framtida storback på gång. Den vänsterfotade backen har redan nu ett stort register och är vårdad i sitt spel, har bra uppspel och ser ruggigt intressant ut. 

Jonas Fors, Storebro IF: Still going strong. Just det. Fors styrde och ställde SIF-laget med stor pondus från de bakre leden. Är stabil så det ryker om det. 

MITTFÄLT

Ilhan Pepeljak, SK Lojal: Vass i futsal, det vet vi. Samma sak i "traditionell" fotboll. Visade klass när Lojal spelade oavgjort i premiären mot HM IS. Är en kreatör med sin fina teknik och blick för spelet. 

Jonas Karlsson, Hägerstads IF: HIF fick en perfekt start på seriespelet då Ekängen besegrades enkelt. Backen/mittfältaren Jonas Karlsson var bäst på planen och är ett starkt kort för ett bra Hägerstad med sin spelintelligens, sin trygghet med bollen och sitt hårda slit.

Emil Sjöqvist, HM IS: Har tagit klivet upp som anfallare, men här tar han plats på sin tidigare mittfältsposition.  Har inlett säsongen bra och är med sin fysiska styrka, sin snabbhet och karaktär en av HM IS viktigaste spelare. 

Anton Brorsson, Vimmerby IF: Spelade på en något ovan vänstermittfältsposition i premiären – och klarade seriedebuten utmärkt. Brorsson jobbade hårt, var trygg med bollen och rörde sig bra på planen.

ANFALL: 

Filip Frejd, Södra Vi IF: Södra Vi IF var bra. Filip Frejd var bra. Den långe anfallaren såg spelsugen ut i sin seriecomeback och var ett ständigt hot mot stackars Bäckseda. Bra i mottagningarna, rörlig och svårstoppad.

Erik Ståhlgren, Vimmerby IF: Seriedebut för sin nya klubb. Då pangade Erik Ståhlgren in tre baljor för VIF mot Hallby. Tyvärr verkar det inte bli så mycket mer än så. Nu flyttar succéspelaren till Stockholm... 

Anton Palmér, Storebro IF: Hattrick mot Gunnebo och precis så vass och nyttig som Storebro IF önskat. Mot HFK spelade han bara de första minuterna innan han skadade sig – och hann på den korta tiden ordna en straff, som visade sig bli matchavgörande. Klart Palmér är med på den här listan.

Nader Alsafadi gjorde en riktigt bra match i målet för HFK.
Nader Alsafadi gjorde en riktigt bra match i målet för HFK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!