Hultsfredsduo provspelade med Vimmerby

Vimmerby IF:s seriesegrande trupp anno 2022 hade en stark prägel av spelare från Hultsfred kommun. En del av lösningen inför 2023 kan bli blicka söderut ut igen och hämta spelare från Hultsfred FK:s succélag.

Arvid Eckerstig från Hultsfreds FK var en av spelarna som provtränade med Vimmerby på tisdagen.

Arvid Eckerstig från Hultsfreds FK var en av spelarna som provtränade med Vimmerby på tisdagen.

Foto: Magnus Strömten

Fotboll2022-10-04 20:30

Emil Tapper och Arvid Eckerstig. Det var Hultsfredspelarna som fick chansen att provträna med Vimmerby IF på tisdagskvällen. 

– Det är två intressanta spelare för oss. De har gjort det väldigt bra i HFK under den här säsongen, säger David Lindgren som är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Samtidigt är han noga med att poängtera att en övergång är långt ifrån klar.

– Vi har sagt att om en övergång ska bli aktuell så ska spelarna komma hit och konkurrera om en startplats. Annars är det bättre för spelarnas egen utveckling att stanna kvar i Hultsfred och spela med dem i division fyra.

Vimmerby avslutade seriespelet så sent som i lördags och kommer att träna på i två veckor till. Sedan väntar lite välbehövlig återhämtning innan försäsongen inför återkomsten i division 3 drar igång på allvar.

– Vi kör på i några veckor till just för att ge spelare som vi är intresserade av chansen att komma hit och träffa laget och vara med och träna. 

På tisdagens träning fanns större delen av den befintliga VIF-truppen på plats. Däribland Rickard Thuresson, trots att han tidigare aviserat att han sannolikt lägger skorna på hyllan inom kort.

– Jag behöver röra på mig lite, sa han skämtsamt.

Däremot fick lagets skyttekung Joakim Storm följa träningen från sidan.

– Jag drog baksida lår i den sista matchen, så det blir ingen mer fotboll för mig på ett tag.

Hultsfred Emil Tapper var med och testade på spel i Vimmerby.
Hultsfred Emil Tapper var med och testade på spel i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!