De lagen får VIF möta nästa år

Fotbollspubliken i Vimmerby får se fem nya lag nästa säsong. ”Det är en jätteintressant serie”, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-12-19 07:10

Nu har Svenska Fotbollförbundet fastställt division tre-serierna till 2019. Som väntat kommer Vimmerby IF spela i den nordöstra serien.

Där väntar bekanta lag som Eneby, Högsby, Tord, Smedby, Tenhult och Torstorp. Men också några helt nya bekantskaper. Fyra av tolv lag i serien kommer från division fyra.

Det är Mjölby AI, Skärblacka, Tranås och Lindö som har flyttats upp. Från division två kommer den klassiska Norrköpingsklubben Sleipner.

Nye VIF-tränaren Dragan Zivic säger så här:

– Jag har kollat runt lite och det känns som en stark serie. Det är många seriösa klubbar.

Är det några motståndarlag som sticker ut i det här läget?

– Sleipner vill säkerligen tillbaka till tvåan direkt. Smedby är också ett potentiellt topplag. Jag har själv spelat där och vet att det är en bra förening med många unga och talangfulla spelare.

Zivic har en lång erfarenhet av division två och tre-spel i Sverige. Han tycker att kvalitén blir bättre och bättre för varje säsong som går.

– Ja, det är min uppfattning. Framför allt blir division två mer och mer professionell. Och det spiller över på trean.

Siktar på KM

Än så länge har Dragan Zivic träffat sina nya spelare en gång. Han påbörjar sitt uppdrag i Vimmerby IF fullt ut vid årsskiftet.

– Tanken är att jag ska vara med på ett par futsal-träningar och sedan leda laget i Kommunmästerskapet den 5 januari. Därefter drar försäsongen igång på allvar, säger Zivic.

Dina intryck så här långt?

– Det känns verkligen jättebra. Snittåldern i truppen är 21-22 år, vilket gör att jag som tränare kan påverka spelarna mycket. Det finns mycket potential i Vimmerby.

Lag att hålla koll på

IK Sleipner: Gör en omstart i division tre och lär vara seriefavorit nästa år. Har förlängt med flera etablerade spelare.

Mjölby AI: Ingen blyg nykomling. Har värvat mängder av spelare, bland annat Martin Ingesson från Boxholm och Gustav Tinnerholm från AFK Linköping.

IK Tord: Gjorde en stark höstsäsong, efter några sommarvärvningar. Ser ut att få ett minst lika bra lag 2019. Given toppkandidat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!