Beskedet – därför vägrar Gullringen spela

Bökig. Så kan man kortfattat sammanfatta Gullringens vår. Inte nog med att de två första seriematcherna skjutits på framtiden, nu blir det inget cupspel på onsdag heller. "Vi vägrar att spela på Bökensveds konstgräsplan. Den är för dålig", säger Patrik Wärnehall i Gullringens ledarstab.

Patrik Wärnehall, Gullringens GoIF

Patrik Wärnehall, Gullringens GoIF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-25 17:58

Årets riktiga tävlingsdebut dröjer alltså några dagar till för Gullringens GoIF. 

Den tänkta cupmatchen mot IFK Västervik blir alltså inte av. 

– Klart att vi blev osäkra efter ett TV-inslag som gjordes för en tid sedan, då planen kritiserades från flera olika håll. När vi ställde frågan till våra spelare om onsdagens match, så var det faktiskt ingen som ville spela. Och det på grund av skaderisken. 

Patrik Wärnehall berättar vidare att Gullringen vid ett par tillfällen frågat om alternativa lösningar på spelplats i Västerviks kommun, men fått till svar att det är Bökensveds konstgräs som gäller.

– Vi tyckte att det borde funka att spela på Karstorp eller Örbäcken. Vi erbjöd även spel på Gullemon, men IFK Västervik avböjde det med.

Vad händer nu?

– Eftersom vi inte kommer att spela på konstgräset så blir det väl så att Västervik tilldöms segern. Å andra sidan så är vi inget traditionellt cuplag. Om jag minns det rätt så har vi bara deltagit i cupen en enda gång på många år. Nu var vi sugna igen, men nä. Vi tog det här beslutet och det känns rätt. 

Istället riktas fokus på helgens seriepremiär, där Malmbäck väntar hemma på naturgräset på Gullemon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!