Därför stannar lagkaptenen: "Känner ansvar"

Det har länge varit lite oklart huruvida Malin Söderlund, lagkapten i Vimmerby IF, ska spela vidare eller ej. Under fredagen kom beskedet att hon fortsätter.

Malin Söderlund (till vänster) har beslutat sig för att fortsätta i Vimmerby IF.

Malin Söderlund (till vänster) har beslutat sig för att fortsätta i Vimmerby IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-01-31 16:25

VIF-backen var glad och nöjd när vi nådde henne på fredagen: 

– Det känns jättebra. Egentligen är det väl ett beslut som jag har vetat om lite hela tiden, men jag har velat att saker och ting ska falla på plats först, säger hon. 

När vi pratade med Malin i november berättade hon att två andra klubbar var aktuella också, men nu blev det alltså VIF ändå. 

Vad var det som fick dig att göra klart med en fortsättning?

– Jag tyckte att det var ett klokt uttalande som Markus Ahl i herrlaget sa. De åkte ju också ut och då känner man ett ansvar. Så är det för mig också, att jag känner ett ansvar. Vi åkte ned tillsammans och ska bygga upp det tillsammans, säger Malin. 

Laget har behållit i stort sett hela truppen och kryddat med några nyförvärv. 

– Jag tycker att hela konceptet och lagbygget känns superbra hittills. Det finns en känsla av att vi har börjat om, och jag hoppas på en rolig och lärorik säsong. Vi har lämnat den tidigare säsongen bakom oss, säger VIF-kaptenen. 

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Det lär bli en rolig säsong och med glädje kommer man otroligt långt. Det är ett bra lag på pappret också. Vi kan nog vara mer bollförande i år och hoppas vinna lite fler matcher. 

Vimmerby IF:s Håkan Ericsson var nöjd över beskedet: 

– Jätteviktigt att ha en så rutinerad och härlig spelartyp i laget. Hon betyder mycket för laget på träning och match, säger han till klubbens hemsida. 

"Jag känner ett ansvar", säger Vimmerbykaptenen Malin Söderlund.
"Jag känner ett ansvar", säger Vimmerbykaptenen Malin Söderlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!