Lena hyllades på årsmötet: "Bästa kollegan"

"Den bästa kollegan som jag någonsin haft". Så beskrevs Lena Johansson av David Lindgren när hon tackades av efter 17 års troget arbete i för Vimmerby IF i samband med klubbens årsmöte.

Lena Johansson tackades av på Vimmerby IF:s årsmöte av Budo Ericsson och David Lindgren. Hon har jobbat för klubben i 17 år och varit en riktig klippa.

Lena Johansson tackades av på Vimmerby IF:s årsmöte av Budo Ericsson och David Lindgren. Hon har jobbat för klubben i 17 år och varit en riktig klippa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-22 06:00

Lena Johansson har varit ansvarig för tvätt och lokalvård på Vimmerby IF:s kansli, men har tagit sig an en rad andra arbetsuppgifter också genom åren. Superlativen haglade verkligen över henne när verksamhetsansvarige David Lindgren och kassören Budo Ericsson beskrev allt arbete hon lagt ner för föreningen.

– Lena har funnits där under alla mina år i klubben. Hon är den bästa kollegan som jag någonsin haft och har gjort ett väldigt stort jobb för klubben. Utöver sin ordinarie tjänst så har hon tagit ansvar för praktikanter och instegsanställda. Det har känts väldigt bra att ha en så trygg person som arbetsledare. Hon kommer bli väldigt saknad, sa David Lindgren.

Budo Ericsson instämde i hyllningarna.

– Det finns ingen som har nått hennes höjder när det gäller lojalt arbete. Det känns som ett omöjligt uppdrag att hitta en ersättare. Jag är glad för Lenas skull att hon får gå i pension, men både föreningen och kollegorna kommer att sakna henne oerhört.

En rörd Lena Johansson tackade för alla lovord.

– Jag kommer att sakna er med, men lovar att komma förbi på en fika ibland.

Från årsmötet kunde det i övrigt konstateras att Vimmerby IF växer stadigt som klubb. Medlemsantalet är uppe på 1 111 stycken fördelat på 862 män och 429 kvinnor.

– De senaste två åren har föreningen växt med över 200 medlemmar, säger VIF:s ordförande Stefan Bragsjö.

En viktig del för föreningens verksamhet är att ledare och funktionärer tillkommer. Under 2023 utbildades 42 domare och 16 nya ledare.

– Nio av ledarna är kvinnor och det är kul att vi blir mer jämställda där.

Ekonomiskt sett ökade omsättningen för klubben med drygt 300 000 kronor upp till 7 901 893 kronor. Resultatet för 2023 blev ett underskott på 58 271 kronor. Det är en stor skillnad mot 2022 då klubben gjorde en vinst på 613 000 kronor.

Hur kommer det sig?

– Vi har gjort ett medvetet val att investera i nya dressar till ungdomslagen. Det är något vi kommer ha nytta av flera år framöver. Dessutom har vi lagt extra pengar på resor. Flera lag har fått åka buss till bortamatcherna av trafiksäkerhetsskäl. Våra kostnader för inköp av material har också ökat en hel del. Totalt sett har vi ändå en god ekonomi med ett eget kapital på 3,5 miljoner kronor.

Den största intäktskällan är som vanligt Bullerby Cup. Över 4 miljoner kronor får klubben in via den.

– Det är en extrem trygghet för oss att ha den. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!