Därför byter han fotbollsklubb

Från Rimforsa IF till Hägerstads IF. Det steget tar Marcus Karlsson. Här är den något annorlunda bakgrunden till klubbytet.

Marcus Karlsson ska spela fotboll i Hägerstad.

Marcus Karlsson ska spela fotboll i Hägerstad.

Foto: ossian

Fotboll2019-03-27 20:00

De flesta förknippar nog Marcus Karlsson med innebandy, vilket inte är så konstigt. Han har haft en framgångsrik karriär med ett 60-tal SSL-matcher på meritlistan.

Karlsson är också en duktig fotbollsspelare. Han skulle troligtvis kunna spela på en hög nivå även där – men han har varken tiden eller ambitionen som krävs för att göra en ordentlig satsning.

– De senaste två åren har jag inte gjort så många matcher med Rimforsa i division fyra. Jag har prioriterat annat, helt enkelt.

Framför allt är det Marcus Karlssons stora intresse för fiske som upptar större delen av hans fritid. Nu har det intresset nått nya höjder.

– Jag har skrivit kontrakt med ett fiskeföretag. Det innebär att jag kommer ingå i ett team som ska åka runt och tävlingsfiska nästan varje helg.

Hur känns det?

– Det är en liten dröm jag haft. Det känns skitroligt.

"Starkt lag..."

Som en följd av den utökade fiskesatsningen väljer Marcus Karlsson att lämna Rimforsa till förmån för Hägerstad.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt med fotboll, så det passar mig bra att spela i Hägerstad istället. Jag har många kompisar där. Alternativet hade varit att spela i Rimforsas B-lag.

Vad tror du om säsongen i Hägerstad?

– Det kan bli riktigt bra. För att vara i division sex är det ett starkt lag. Sedan får vi se hur mycket jag kan vara med.

Innebandymässigt var Marcus Karlsson med i söndagens helt avgörande seriefinal mot Solfjäderstaden, där Rimforsa föll tungt med 9–5.

– Nu börjar jag släppa den förlusten, men det var jäkligt jobbigt de första dagarna.

Har du funderat något på nästa innebandysäsong?

– Som det känns just nu kommer jag att fortsätta i Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!