Gullringen har hittat sin spelande tränare

Som vi tidigare har avslöjat så blir det Karlo Goranci som tar över och blir spelande tränare i Gullringen. "Det var faktiskt Karlo som föreslog det till oss och jag är övertygad om att det kommer att bli en bra lösning", säger Gullringens sportchef Patrik Wärnehall.

Gullringens sportchef Patrik Wärnehall hälsar Karlo Goranci välkommen som spelande tränare i klubben.

Gullringens sportchef Patrik Wärnehall hälsar Karlo Goranci välkommen som spelande tränare i klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-13 16:09

Tidigare i veckan var vi först med uppgifterna om Gullringen hittat sin nya tränare i Karlo Goranci. Båda parter avstod att kommentera då, men på lördagseftermiddagen kallade Gullringens GoIF till pressträff på Gullemon och offentliggjorde saken.

– Karlo har spelat för Hvetlanda GIF den här säsongen och de spelade sin sista match idag. Vi ville vänta med att gå ut tills deras säsong var färdig, säger Patrik Wärnehall som i sin roll som sportchef är van vid att behöva söka intensivt själv när det är dags för klubben att hitta en ny tränare.

Så var inte fallet den här gången.

– Det var faktiskt jag som hörde av mig till Patrik och anmälde mitt intresse, säger Karlo Goranci.

– Jag tyckte att det lät spännande så vi tog ett möte och sågs och pratade om hur han tänkte. Jag fick en bra magkänsla direkt och den brukar jag alltid gå på, säger Wärnehall.

Att det blir en spelande tränare i Gullringen är inget nytt för klubben.

– Vi hade Christian Simonsson i den rollen för ett par år sedan. Längre tillbaka på 90-talet så var Lennart Weidenstolpe det. Visst är det lite speciellt, men jag känner att det kommer att bli bra, säger Wärnehall.

Karlo har den gångna säsongen provat på båda rollerna, men var för sig. Han spelade i Hvetlanda GIF i division tre och var tränare för HM IS i femman.

– Nu blir det första gången med båda rollerna i samma lag. Det gäller förstås att hitta en person som kan rollen som coach under matcherna. Vi har ingen klar på den posten i dagsläget, men jag har en klar bild hur jag vill att den personen ska vara. Det gäller förstås att han tänker och ser på fotboll på samma vis som mig.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

– Kortfattat kan man säga att när vi har bollen så vill jag att laget ska jobba så att planen känns så stor som möjligt. Tvärtom när vi inte har boll. Då ska vi krympa ytorna för motståndarna. Sedan vill jag att vi ska vara spelförande och ha mycket boll, men också gå för att skapa lägen och göra mål. Spela en attraktiv fotboll som är kul för publiken att se på och spelarna att spela.

Som spelare har Karlo Goranci tidigare mest gjort sig känd som en offensiv kraft. På senare år har han dock tagit en allt mer defensivare roll.

– Jag har faktiskt spelat mittback de två senaste åren. Annars är jag ganska allsidig. Det är bara målvakt och ytterback som jag inte har spelat som än. Jag kan anpassa mig rätt bra och ta den position i laget som behövs. Just nu har vi ganska bra ställt på backfronten och på mittfältet. Däremot behöver vi få in etablerad forward.

Med en tränarlösning klar tror sportchefen Patrik Wärnehall att hans jobb kommer att underlättas framöver.

– Karlo kommer vara delaktig i rekryteringen av spelare och den biten brukar dessutom underlättas väsentligt av att man har en tränare på plats. 

Med ett förflutet i lokalkonkurrenten Vimmerby IF kan det vara känsligt att ta steget över till Gullringen. Så är det inte för Karlo.

– Nej, vi möttes aldrig mer än på KM. VIF spelade i tvåan då och Gullringen i trean. Däremot så har jag spelat med Ola Lindblom och Ted Åström-Åberg i Vimmerby tidigare så jag hoppas att få göra det igen.

Gullringen tränar för tillfället inför inomhussäsongen och kommer efter KM i januari att påbörja försäsongsträningen.

Karlo Goranci har ett förflutet som spelare i Vimmerby bland annat. Senast kommer han från Hvetlanda GIF som spelare och HM IS som tränare.
Karlo Goranci har ett förflutet som spelare i Vimmerby bland annat. Senast kommer han från Hvetlanda GIF som spelare och HM IS som tränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!