Damm: ”Ska till ett under nu”

Det var Österbymos troligtvis allra viktigaste match för säsongen. Då blev det platt fall och brakförlust med hela 7–1 mot Habo. ”Det var inget snack”, säger IFK-tränaren Jörgen Damm.

Österbymo förlorade måndagens viktiga match och det ska mycket till nu för att de ska kunna säkra nytt kontrakt.

Österbymo förlorade måndagens viktiga match och det ska mycket till nu för att de ska kunna säkra nytt kontrakt.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-21 11:45

Inför måndagkvällens match mot Habo var jumbon IFK Österbymo in princip piskad att vinna för att börja närma sig en eventuell kvalplats. Upp till denna kvalplats, som innehas av just Habo, hade IFK sju poäng inför måndagens drabbning.

Österbymo gjorde en helt okej start på matchen, men sen började de slarva och göra individuella misstag. Habo tog ledningen och sen utökade de den både en och två gånger innan paus.

– Vi är med i matchen från start. Men de hade vassa yttrar som spelade många bollar snett inåt bakåt som vi fick problem med, säger Jörgen Damm.

Tidigt i andra halvlek gjorde Habo 4–0 och därefter fick Österbymo en chans från straffpunkten – som de inte tog vara på. Men bara minuter senare kunde Sebastian Furebrink knoppa in en boll inslagen av Edin Jacupovic och fixa reduceringsmålet. Men detta var så nära Österbymo skulle komma i denna match. Istället fortsatte Habo mala på samtidigt som Österbymo stod på hälarna i försvarsarbetet och fick inte mycket alls att stämma. Det blev till slut en total överkörning efter slutsiffrorna 7–1 till Habo.

– Vi räckte inte till i dag. Vi hänger inte med och det är verkligen aldrig något snack om det, menar Jörgen.

Sjupoängsavståndet upp till kvalplatsen är nu utökad till tio poäng för Damms lag.

– Det ska till ett riktigt under nu om vi ska klara det här. Men samtidigt är det sju matcher kvar och 21 poäng att spela om så vi har definitivt inte gett upp.

Med matcher kvar mot topplagen Tranås, Gullringen, Aneby och Visingsö ska det mycket till om Österbymo ska kunna rädda detta sjunkande skepp.

Habo–Österbymo 7–1

DIVISION 4 NORRA

Mål, Österbymo: Sebastian Furebrink.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!