Då tas ett beslut om lokala fotbollsseriernas premiär

Under onsdagen förväntas ett beslut tas från Östergötlands fotbollförbund. Ett beslut som med stor sannolikhet landar i att flera lokala serier flyttar fram premiäromgången.

Fjolårssäsongen blev kraftigt förkortad för de lägre divisionerna. Risken finns att det blir något liknande i år igen.

Fjolårssäsongen blev kraftigt förkortad för de lägre divisionerna. Risken finns att det blir något liknande i år igen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-04-06 11:28

För ungefär två veckor sedan blev det klart att division 2 och 3 på herrsidan, samt division 1 och 2 på damsidan i, skjuter fram premiären till helgen 1–2 maj på grund av coronaläget.

Det har dock hängt i luften hur det ska bli med division 4 till division 6 på herrsidan, och trean och fyran för damernas del i Östergötland. Det rör bland andra Kisa BK och Rimforsa IF:s herrar i "sexan". 

De nämnda serierna hade helgerna 16–18 april och 23–25 april som startdatum i grundplaneringen. Att det ändras är ingen vågad gissning även om klara besked dröjer.

NT-Sporten var i kontakt med Tjonne Andersson, tävlingsansvarig för seniorer på Östergötlands fotbollförbund, som meddelade att ÖFF ska ha ett möte med bland annat svenska fotbollförbundet under onsdagen. Där kommer frågan att tas upp.

"Vi vill avvakta det innan vi tar beslut hur vi kommer agera. Men jag utgår från att ett beslut kommer att tas på onsdag", skriver Tjonne Andersson i ett mejl.

Under tisdagen stod exempelvis 16–17 april som premiärdatum för herrfyran på ÖFF:s webbplats. Det var borttaget dagen efter.

I Småland har förbundet sedan tidigare gått ut med att man skjuter upp seriepremiärerna för alla serier på lägre nivå och flyttar de tre första omgångarna till senare datum. Där är tanken att komma igång i månadsskiftet mellan april och maj. 

Karta: Östergötlands län
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!