Chockbeskedet: hoppar av ÅFF

HĂ€r Ă€r chockbeskedet för Åtvidabergs FF. TrĂ€naren HĂ„kan Juhlin hoppar av – efter bara en match. "JĂ€ttetrĂ„kigt", sĂ€ger han.

Foto: Jeppe Gustafsson

fotboll2018-06-26 17:13

Klassiska ÅFF har fĂ„tt en blytung start pĂ„ sĂ€songen i division 1 – och motgĂ„ngarna fortsĂ€tter. SĂ„ sent som i förra veckan gjordes klart med ny trĂ€nare nĂ€r HĂ„kan Juhlin tog över efter Daniel Hallingström och Pontus HydĂ©n.

Men det blev inte mer Àn tvÄ trÀningar och en match.

LÄS MER: "Han tar över"

PĂ„ grund av förĂ€ndrad arbetssituation pĂ„ sitt civila arbete i Örebro tvingades Juhlin ta beslutet att hoppa av.

– NĂ€r vi Ă„kte hem efter matchen mot Oddevold (0–1) i söndags hade jag ingen aning om det hĂ€r. Det var morgonen efter som jag fick veta att det av olika anledningar inte lĂ€ngre gick att lösa schematekniskt.

Hur kÀndes det?

– JĂ€ttetrĂ„kigt och jag förstĂ„r att det satte ÅFF pĂ„ pottkanten. Men det fanns inget alternativ. Vid 55 Ă„rs Ă„lder kan jag inte sĂ€ga upp en fast tjĂ€nst och rycka upp familjen. Om jag vetat om de hĂ€r förutsĂ€ttningarna frĂ„n början hade jag tackat nej, sĂ€ger HĂ„kan Juhlin.

Han bor och arbetar i Örebro och tanken var att ta tjĂ€nstledigt pĂ„ femtio procent för att hinna med trĂ€narjobbet i Kopparvallen. Med nytt schema och övernattningslĂ€genhet i Åtvidaberg skulle det rĂ€cka med att pendla fram och tillbaka ett par gĂ„nger i veckan.

– Nu visade det sig att det skulle bli dubbelt sĂ„ mycket och det hade jag helt enkelt inte klarat. DĂ„ hade jag inte haft nĂ„gon kraft och energi kvar att lĂ€gga pĂ„ ÅFF. Det hade inte varit bra för nĂ„gon, sĂ€ger Juhlin.

Han Àr noga med att inte lÀgga nÄgon skuld pÄ klubben.

– Nej, ÅFF har skött det hĂ€r pĂ„ ett utomordentligt sĂ€tt. Ingen skugga ska falla dĂ€r. Det handlar helt och hĂ„llet om min förĂ€ndrade arbetssituation.

Tills vidare tar nu Rickard Johansson över som huvudtrĂ€nare – och det kan bli sĂ„ att han blir kvar i den rollen resten av sĂ€songen.

– Det Ă€r klart att vi mĂ„ste ha in ytterligare nĂ„gon trĂ€nare och det tittar vi pĂ„ just nu. Det kom som en chock nĂ€r HĂ„kan hörde av sig, sĂ€ger ordföranden Ingvar Gustavsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om