Chelsea vidare – Musovic höll nollan

Chelsea säkrade avancemang till kvartsfinal i damernas Champions League. Svenske landslagsmålvakten Zecira Musovic höll nollan när Chelsea enkelt besegrade albanska Vllaznia på bortaplan med 4–0.

Zecira Musovic. Arkivbild.

Fotboll2022-12-16 21:04

Chelsea vilade flera etablera spelare, däribland lagkaptenen Magdalena Eriksson.

Det blev ändå en enkel väg till att säkra avancemanget och ta greppet om gruppsegern i grupp A. Två tidiga mål och två sena gav 4–0 och Musovic kunde hålla nollan mot gruppjumbon som efter fem matcher ännu inte gjort mål.

Svenskan, andremålvakt bakom tyska veteranen Ann-Katrin Berger, fick spela sin andra Champions League-match under hösten.

Sophie Ingle, Fran Kirby, Katerina Svitkova och Maren Mjelde, på straff, gjorde Chelseas mål.

Ytterligare två lag hade chansen att säkra en kvartsfinalplats med en omgång kvar av gruppspelet – och både Roma och Paris Saint-Germain fixade det.

Amanda Ilestedts PSG besegrade Real Madrid med 2–1. Svenskans mittbackskollega Elisa De Almeida nickade in 1–0 i 15:e minuten på Parc des Princes och Kadidiatou Diani satte 2–0 från straffpunkten efter en timmes spel. Då hjälpte inte en reducering från Athenea del Castillo i 81:a minuten. Real hade behövt ta poäng för att ha chansen inför sista omgången.

Roma krossade St Pölten på hemmaplan med 5–0 efter att målfesten tagit fart i slutet. Hemmalaget gjorde sina fyra sista mål under matchens sista åtta minuter.

Därmed är sju av åtta kvartsfinallag klara. Lyon har greppet om den sista platsen och är två poäng före Juventus inför den sista omgången i grupp C då lagen möts i Frankrike.

Fakta: De är klara för kvartsfinal

Chelsea (från grupp A), Paris SG (A), Wolfsburg (B), Roma (B), Arsenal (C), Barcelona (D), Bayern München (D).

Sista gruppspelsomgången spelas den 21 och 22 december.