Caroline Seger tillbaka i landslagstruppen

Nations League-matcher på gång. En möjlig OS-plats i potten. Då är Caroline Seger återigen med i den svenska truppen. –Jag har haft samtal med Caroline inför dagens uttagning och hon meddelade då att hon var uttagningsbar, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Caroline Seger är återigen med i landslagstruppen. Arkivbild.

Caroline Seger är återigen med i landslagstruppen. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-10-17 14:09

Sverige möter Schweiz den 27 oktober i Göteborg och Italien den 31 oktober i Malmö. Nu har Peter Gerhardsson presenterat sin trupp för de matcherna.

Noterbart är att Caroline Seger finns med i truppen. Till förra samlingen tackade hon nej.

– Caroline har tränat och spelat kontinuerligt i Rosengård den senaste tiden vilket är positivt. Hon har gjort det bra och är därför uttagen i denna trupp, säger Gerhardsson till förbundets webbplats.

Lundkvist tillbaka

Förutom Seger är det tre ytterligare förändringar jämfört med truppen i september: Emma Holmgren, Matilda Vinberg och Hanna Lundkvist.

Den sistnämnda har varit skadad sedan VM i somras. Hon tvingades lämna truppen innan VM började. Nu gör 21-åringen comeback.

– Det är glädjande för oss att Hanna är tillbaka efter den skada hon ådrog sig på förlägret inför VM. Hon har kommit tillbaka och spelat i klubblaget Atlético Madrid, så det känns bra att nu ha möjlighet att kalla henne till oss igen.

Som väntat saknas nyckelspelaren Elin Rubensson som skadade sig tidigare i oktober.

"Givetvis oacceptabelt"

Truppen skulle ha presenterats på en presskonferens. Men med anledning av det misstänkta terrordådet i Bryssel under måndagen ställdes det in. Peter Gerhardsson följde nyhetsrapporteringen under måndagskvällen.

– Det var med bestörtning jag i går kväll följde nyheterna om de två avlidna supportrarna i Bryssel. Det är givetvis oacceptabelt att inte få känna sig trygg när man kollar på fotboll, och vi skickar våra tankar och kondoleanser från damlandslaget och hela svensk fotboll till alla nära och kära till offren, säger han.

Fakta: Svenska NL-truppen

Målvakt: Jennifer Falk, Häcken, Emma Holmgren, Levante, Zecira Musovic, Chelsea.

Försvarare: Nathalie Björn, Everton, Magdalena Eriksson, Bayern München, Amanda Ilestedt, Arsenal, Hanna Lundkvist, Atlético Madrid, Amanda Nildén, Juventus, Josefine Rybrink, Häcken, Linda Sembrant, Juventus.

Mittfältare/anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Anna Anvegård, Häcken, Kosovare Asllani, Milan, Hanna Bennison, Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Lina Hurtig, Arsenal, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Rosa Kafaji, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea, Caroline Seger, Rosengård, Matilda Vinberg, Hammarby, Julia Zigiotti Olme, Brighton.


Fakta: Sveriges matcher i Nations League

Så här spelar Sverige i Nations League, som också gäller som damernas OS-kval.

22 september: Sverige–Spanien, Gamla Ullevi, Göteborg. 2–3.

26 september: Italien–Sverige, Teofilo Patini-stadion, Castel di Sangrio. 0–1.

27 oktober: Sverige–Schweiz, Gamla Ullevi, Göteborg.

31 oktober: Sverige–Italien, Eleda stadion, Malmö.

1 december: Schweiz–Sverige.

5 december: Spanien–Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om