Carlén klar för IFK Göteborg – som mittback

Fotbollsallsvenska IFK Göteborg förstärker försvaret och hämtar en 22-åring från Degerfors. Adam Carlén, tänkt som mittback i IFK, har skrivit på över säsongen 2025. Samtidigt släpper man mittbacken Calle Johansson på lån till Randers i den danska ligan.

Adam Carlén, i mitten, byter Degerfors mot IFK Göteborg till kommande säsong. Arkivbild.

Adam Carlén, i mitten, byter Degerfors mot IFK Göteborg till kommande säsong. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2023-01-31 17:17

Carléns kontrakt med Degerfors gick ut vid årsskiftet. På tisdagskvällen presenterades han som IFK Göteborgs senaste förvärv.

"Det är inte alla spelare som få en sådan här chans, att spela för laget man växte upp med. För mig personligen är detta hur stort som helst", säger Carlén, som spelat i Degerfors sedan 2017 men som är uppvuxen i Mariestad, till IFK Göteborgs hemsida.

Positionsbyte

I Degerfors har han framför allt visat framfötterna på det centrala mittfältet. Men IFK-tränaren Mikael Stahre har värvat 22-åringen som försvarsspelare.

"Adam är en fysisk spelare med bra, funktionell teknik och passningsspel. Hos oss är det främst tänkt att han ska konkurrera på mittbacksplatserna", säger Stahre.

Kanske fyller han bland annat luckan efter Calle Johansson. Den 28-årige mittbacken lånas ut till danska Randers fram till i sommar.

"Får se i sommar"

"Det ska bli spännande att prova på en ny liga och jag har hört mycket gott om Randers. Samtidigt vill jag tacka Blåvitt för vår tid tillsammans. Det har varit ett privilegium att få spela på ett fullsatt Gamla Ullevi med fantastiska supportrar" säger Johansson till IFK Göteborgs hemsida.

"Calle har ett år kvar på sitt kontrakt med oss, och det har kommit in bud som både vi i klubben och Calle själv är nöjda med. Detta var en lösning som passade bra. Vi får se hur det blir i sommar när lånet löper ut och Randers har möjlighet att nyttja köpoptionen." säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

IFK Göteborg gjorde i måndags också klart med mittbacken Sebastian Hausner som ansluter från Århus. Hausners kontrakt sträcker sig till och med 2026.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!