Anton – en jagad spelare • Flera klubbar intresserade

Ett år i Södra Vi IF, sen tillbaka till Vimmerby IF? Det är inte helt omöjligt att det blir så för Anton Brorsson. "VIF har visat intresse", bekräftar han och säger samtidigt att han inte har bestämt sig än för var han spela sin fotboll 2024.

Blir det en fortsättning i Södra Vi IF 2024 eller blir det spel i någon annanstans? Flera andra klubbar har visat intresse för honom.

Blir det en fortsättning i Södra Vi IF 2024 eller blir det spel i någon annanstans? Flera andra klubbar har visat intresse för honom.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-10-31 11:31

Efter ett framgångsrikt år i Vimmerby 2022, då klubben gick upp i division tre, valde Anton Brorsson att gå tillbaka till Södra Vi IF i femman den gångna säsongen. Det blev ett fotbollsår som har inte är särskilt nöjd med.      

– Nä, truppmässigt kändes det som att vi borde ha presterat bättre. Det blev en medioker säsong, både för mig och för laget. Jag tror att det var mycket av en engagemangsfråga. Vissa ville mycket, andra mindre.     

Brorsson gjorde för övrigt sex mål i serien, blev lagets näst bäste målskytt och Södra Vi slutade åtta i tabellen. 

Om det blir en fortsättning för honom i Södra Vi är oklart. Den senaste tiden har den 26-årige mittfältaren/forwarden testat med både Vimmerby och Gullringen. Dessutom har även IFK Tuna varit i kontakt med Brorsson.      

Är det så att du vill spela på en högre nivå igen?

– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på var jag ska spela nästa år. Jag vet inte, men jag vet vad jag får i Vimmerby. Nu har jag tränat med dem några gånger och tanken är att jag ska träna i morgon (onsdag) också. Samtidigt har de också visat intresse för mig.     

Har du satt en tidsram för när du ska ta ett beslut?     

– Nej, det har jag inte. Det får ta den tid det tar, men jag vill inte dra ut på det för länge.      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!