Bottennapp av HFK

Hultsfred FK hade inte förlorat en match sedan 11 maj innan de åkte till Öland i går kväll. Mot Färjestaden kom de inte i nivå och den förlustfria sviten gled dem ur händerna.

Det blev en missräkning för Hultsfred efter 2–1-förlusten på Öland.

fotboll2018-08-17 21:48

Efter slarv i försvarsspelet hos HFK kunde Färjestaden spräcka målnollan i den 24:e minuten. Nu var det uppförsbacke för serietvåan, men det var så när att de fick in en kvittering bara minuten senare. Kevin Olsson avlossade ett skott i ribban, men närmare än så kom inte gästerna ett mål i den första halvleken. 1–0 stod sig i paus.

– Vid deras mål var det slarv i mitten och hela vägen ner. Planen var dock extremt dålig. Den var stenhård och det rök om den, säger HFK:s Ludwig Strömbom.

Den andra halvleken inleddes med att Hultsfred återigen slarvade och bjöd Färjestaden på en gratischans. Som tur var för gästernas del lyckades hemmalaget inte förvalta den denna gång.

Därefter hade HFK en period där de låg på rejält framåt. Närmast att hitta en kvittering var John Svensson som hade nickat in bollen i nät om det inte vore för en rensning på mållinjen. Lättare att hitta en kvittering blev det inte för Hultsfred när de fick spela med tio man sista kvarten efter en utvisning på Filip Ingemarsson.

De grönvita fortsatte ändå trycka på – men då kom kallduschen.

På en kontring med knappa fem minuter kvar sköt Färjestaden in 2–0. Christopher Einarsson tröstmålade i slutskedet och fastställde slutsiffrorna 2–1, men Hultsfred fick konstatera första förlusten sedan den 11 maj.

– Riktigt jäkla sur förlust. Inget stämde för oss och vi började gnälla på varandra. Vi mötte ett bättre lag i dag, menar Strömbom.

I och med nederlaget tappade HFK mark på Pukeberg som nu leder serien med fyra poäng.