Gunnarsson: "Ibland är det bra att inte veta någonting"

Under torsdagen möter Vimmerby IF:s herrar Tenhult på bortaplan och det är dags att kicka igång division 4-serien igen. "Vi ska gå för en trea", säger Patrik Gunnarsson, tränare för VIF.

Vimmerby IF kickar igång serien igen, med bortamatch mot Tenhult.

Vimmerby IF kickar igång serien igen, med bortamatch mot Tenhult.

Foto: Josef Jacobsson

Fotboll2021-08-04 19:00

Vimmerby IF:s läge med laget inför matchen ser överlag bra ut. 

– Det är helt okej. Dock har vi två skadade vid namn Ludwig Strömbom och Anton Brorsson, annars är alla spelarbara. 

Patrik tycker det är lite lustigt med upplägget. 

– Nu har vi varit igång i två och en halv vecka. Men det känns ju lite konstigt när man spelar en seriematch och sen har sommaruppehåll på några veckor för att sen dra igång träningen inför ett lite mer tätt matchande. Men det är bara att gilla läget och göra oss så förberedda som möjligt. 

Träningen har gått ut på att få alla moment naturliga. 

– Vi tränar på bland annat upp- och pressspel så att det ska ske automatiskt. Det ska inte vara främmande för våra grabbar hur man ska göra utan det ska gå för sig själv utan några frågetecken och sitta i ryggmärgen.

I matchen väntar Tenhult som Patrik inte har en susning om.

– Det är som med Hallby, jag har ingen aning och ibland kan det vara bättre att inte veta något. För då spelar vi som vi vill och inte något tillgjort för att anpassa oss efter Tenhult. För vi är trots allt bäst på att spela efter vår egen spelidé än att pröva något nytt.  

Hur ska ni spela då?

– Vi ska utnyttja deras misstag och straffa dem och kontra så mycket som det går i alla fall. Det kan jag säga, men mer tänker jag inte avslöja om hur vi kommer gå till väga, för det är inte min melodi.

Så här startar VIF på torsdag kväll: Gustaf Johansson - Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson, Jakob Johansson, Ali Mohammed - Mojeb Abdul Majed, Johan Carlsson, Haris Dreco, Vladimir Radak - Joakim Storm, Rickard Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!