Borges bakom alla mål när Tuna vann

Gustavo Borges. Med tre assist var han en stor anledning till att IFK Tuna besegrade Bäckseda med 3-1 på Tunhamra.

Gustavo Borges gjorde tre assist för Tuna mot Bäckseda.

Gustavo Borges gjorde tre assist för Tuna mot Bäckseda.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-08-31 18:47

– Det var kanske ingen jätteinsats spelmässigt, men vi gör vad vi ska och jag tycker vi vinner rättvist, säger Tuna-tränaren Michel Milton.

Som sagt handlade det mycket om Gustavo Borges. Vid 1-0 låg han bakom ett snabbt anfall, där han till slut hittade Dennis Nilsson som rullade in ledningsmålet.

Några minuter senare ”snodde” samme Borges bollen av en Bäcksedaspelare, och frispelade Victor Gustavsson som även han fick öppet mål och gjorde 2-0.

– Vi fick matchen lite dit vi ville. Dennis Nilsson hade även ett bra läge, men samtidigt gjorde Tobias Thuresson i målet några fina räddningar, säger Michael Milton.

Tuna fick en smakstart på den andra halvleken. När Gustavo Borges återigen rullade upp Bäckseda och serverade en passning snett inåt bakåt till Victor Gustavsson som kunde sätta sitt andra mål i matchen fram till 3-0.

– Bäckseda gick ner sig lite, innan de höjde sig igen och krigade på. De lyfte bara högt i slutet och ett tag kändes det som att de spelade med fem man i anfallet. Då hade vi det lite jobbigt, men var ändå lite stabilare och kunde vinna matchen, säger Michael Milton.

Bäckseda fick till en reducering, men kom aldrig närmare.

Michael Milton delade ut plusbetyg till Gustavo Borges, Victor Gustavsson och Tobias Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om