BOIF anmäler Krokstorp – "Det är jättepinsamt"

I söndagens division 6-match mellan BOIF och Krokstorp menar BOIF att motståndaren spelat med en division 1-spelare. Krokstorp förnekar detta kraftigt.

Efter söndagens division 6-match mellan BOIF och Krokstorp upprättade BOIF en anmälan till förbundet om att Krokstorp spelat med en division 1-spelare.

Efter söndagens division 6-match mellan BOIF och Krokstorp upprättade BOIF en anmälan till förbundet om att Krokstorp spelat med en division 1-spelare.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Fotboll2020-09-14 16:00

BOIF-tränaren Viktor Fransson lämnade in en anmälan till Smålands Fotbollsförbund på måndagsmorgonen.

– Vi kände igen den här spelaren direkt. Han spelar i ett division 1-lag och inte med Krokstorp. Det är så dåligt gjort av Krokstorp, vi känner att vi måste markera. Dessutom förstår jag inte vad han gör i närheten av division 6, han är så fruktansvärt duktig, säger Fransson.

Är ni helt säkra på att det var den division 1-spelare som ni tror?

– Vi vet att det var han. Robin Lundahl gick fram till tränaren i halvtid och frågade varför spelaren var med och då spelade han inte mer sen i andra halvlek. Vi har bildbevis som vi har skickat in med anmälan, berättar Viktor Fransson.

Krokstorpstränaren Yones Askar är bestört över BOIF:s anmälan.

– Det är jättepinsamt och jättedåligt att de gör det så här stort, säger han när Sporten når honom.

Hade ni med en otillåten spelare i matchen?

– Nej, det hade vi absolut inte. Det var jag själv som spelade. Jag skulle aldrig riskera min brors karriär genom att vara med i en division 6-match mot ett lag som ligger näst sist. Det är inte första gången folk blandar ihop mig och min bror, vi är ganska lika. Tycker de att jag är lika bra som en division 1-spelare så får jag ta det som en komplimang, men det här är inte bra för min lillebror. Han är i början av sin karriär och får massor med skit på grund av det här, trots att han är helt oskyldig, säger Yones.

Enligt Magnus Appelberg på Smålands Fotbollsförbund har Krokstorp en vecka på sig att lämna in ett yttrande som svar på BOIF:s anmälan.

Om det skulle visa sig att Krokstorp har använt sig av en otillåten spelare, vad händer då?

– Nu är ju inget beslut taget, men utifrån praxis förlorar det laget som använt sig av en otillåten spelare med 3–0. Därefter tillsätts utredare som tittar på ärendet ifall det ska utdelas ett personligt straff till spelaren och ledaren, det vill säga om spelaren ska bli avstängd och föreningen ska bli bötfälld, svarar Appelberg.

Hur lång tid tar ett sånt här ärende vanligtvis?

– Vi fick in BOIF:s anmälan idag (måndag) och Krokstorp har en vecka på sig att återkomma med ett yttrande. Varje onsdag har disciplinnämnden möte så jag skulle gissa på att vi kan komma med ett besked nästa onsdag (23 september), säger Magnus Appelberg.

Karta: Blackstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!