Bodø/Glimts kapten: "Jag har med öronproppar"

Succétränaren är avstängd och spelarna riskerar att få sömnen förstörd av Romas supportrar. Bodø/Glimts lagkapten Ulrik Saltnes är ändå inte orolig inför Europa Conference League-kvartsfinalreturen i Rom. –Jag har med öronproppar, säger han.

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes. Arkivbild.

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes. Arkivbild.

Foto: Trond Reidar Teigen/NTB/TT

Fotboll2022-04-13 12:40

Ingen norskt herrfotbollslag har tagit sig till semifinal i en europeisk klubblagsturnering. Succélaget Bodø/Glimt kan skriva historia och bli det första vid avancemang från Europa Conference League-kvartsfinalen mot José Mourinhos Roma.

Inför torsdagens returmöte på Olympiastadion i Rom har det norska mästarlaget med sig 2–1 från förra veckans hemmamatch mot den italienska storklubben.

"99,9 procent av 90 minuter"

Segern på stadion Aspmyra i Nordnorge fick ett tumultartat efterspel i och med ett bråk i spelartunneln mellan Bodø/Glimts succétränare Kjetil Knutsen och Romas målvaktstränare Nuno Romano.

Båda är avstängda av Europeiska fotbollsförbundet Uefa i returen. Något norrmännens lagkapten Ulrik Saltnes inte tror kommer att spela någon större roll.

– Jag tror nog att förberedelserna som vi gör in mot matchen kommer att vara helt normala. En tränares arbetstid innefattar 99,9 procent av tiden utanför de 90 minuterna det spelas fotboll (match). Det är inget vi ska bekymra oss för, säger han på en presskonferens.

"Tutande och spektakel"

Förutom en match utan tränaren som lett laget till två raka norska ligatitlar och framgångar i Europa är Saltnes även beredd för en natt i Rom med mindre sömn.

Det är risk att supportrar med Romasympatier kommer att göra väsen av sig utanför Bodø/Glimts spelarhotell.

– Jag har med öronproppar, så jag är förberedd på mycket tutande och spektakel (utanför hotellet). Det ska nog gå bra, säger Ulrik Saltnes med ett leende.

Vinnaren ställs mot engelska Leicester eller nederländska PSV Eindhoven i semifinalen.

Fakta: Europa Conference League

Europa Conference League är Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) tredje mest prestigefyllda klubblagsturnering, efter Champions League och Europa League.

Samtliga svenska lag slogs ut i kvalet förra sommaren. 32 lag deltog i gruppspelet och därefter har det varit playoff (med utslagna lag från Europa League) och åttondelsfinaler.

Kvartsfinalerna avgörs i morgon torsdag med returmatcher, därefter spelas semifinalmötena 28 april och 5 maj. Finalen spelas i Albaniens huvudstad Tirana den 25 maj.

Kvartsfinalmötena; Roma-Bodø/Glimt (1–2 efter första matchen), Slavia Prag-Feyenoord (3–3), Paok-Marseille (1–2), PSV Eindhoven-Leicester (0–0).

Vinnaren Roma/Bodø/Glimt möter PSV Eindhoven/Leicester i den ena semifinalen och Slavia Prag/Feyenoord ställs mot Paok/Marseille i den andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!