Blytung seger för Häcken – knappar in

Häcken har sladdat i den damallsvenska tabellen. Men borta mot tabelltrean Kristianstad tog laget en blytung seger och knappar in avståndet till Europaplatserna.

Pauline Hammarlund gjorde mål mot Kristianstad.

Fotboll2022-08-28 17:15

Häcken har inte rosat marknaden den här säsongen och var inför bortamötet med Kristianstad på femte plats, hela sju poäng bakom just tredjeplacerade Kristianstad.

Därför var tre poäng av yttersta vikt under söndagseftermiddagen.

Men tre poäng skulle det bli.

Pauline Hammarlund placerade in 1–0 i elfte minuten och i början av andra halvlek utökade landslagsspelaren Elin Rubensson till 2–0, vilket räckte till seger.

Tabby Tindell reducerade visserligen men Häcken höll ut och vann med 2–1.

– Vi får en väldigt bra start och kommer in och skapar tryck. Sen bjuder vi in dem lite, vet att de är bra på omställningar, säger Häckens Josefine Rybrink till Viaplay.

Häcken knappar därmed in på Kristianstad och är nu fyra i tabellen, fyra poäng bakom Skåneklubben.

Eskilstuna, som är i en djup ekonomisk kris, vann samtidigt hemma mot Djurgården. Matchhjälte där blev Ngozi Okobo-Okeoghene med matchens enda mål.

Hemmalaget Vittsjö spelade 1–1 mot Kalmar.