Blir lagkamrat istället för motståndare

Från motståndare till lagkamrat. Tjust IF har gjort klart med Hanna Nilsson från Frödinge/Brantestad SK.

Hanna Nilsson med Frödinge/Brantestad som moderklubb är klar för Tjust IF.

Hanna Nilsson med Frödinge/Brantestad som moderklubb är klar för Tjust IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-07-09 07:00

Inför säsongen var det tanken att Hanna Nilsson och Frödinge/Brantestad skulle bli motståndare till Tjust IF i division 2, men så blir det inte eftersom Frödinge/Brantestad valde att lägga ner sitt damlag på grund av spelarbrist.

– Hanna är en allround spelare som kan spela som innermittfältare, innermittback eller ytterback. Hon är bollskicklig och tvåfotad, säger Tjusts assisterande tränare Daniel Farray.

Hanna har Frödinge/Brantestad som moderklubb, men hon har även spelat för BK Kenty i division 1 och Linköpings FC U 19-lag.

– Det passar bra geografiskt. Det har alltid varit rivalkänsla mot Vimmerby IF, så det var inte aktuellt. Helt ärlig så hade jag inte tänkt att gå till någon annan klubb överhuvudet, säger Hanna Nilsson.

Hanna ändrade dock uppfattning efter de träningar som hon har gjort med Tjust.

– Jag fick bra intryck av tjejerna när jag testade att träna med dem. Det var kul helt enkelt och därför föll valet på Tjust, förklarar Hanna.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är ganska lugn och säker med bollen. Jag läser spelet ganska och jag är vänsterfotad. Det är ett plus eftersom de flesta är högerfotade. Jag är ingen stjärna, utan jag jobbar för laget först och främst, svarar Hanna Nilsson.

Tjust senaste nyförvärv är spelklar när höstsäsongen drar igång lördag den 7 augusti med bortamatch mot Team Södermöre. Tjust inledde säsongen med att besegra Runsten/Möckleby i seriepremiär med 2–0 på Tjustvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!