Skyttekungen om framtiden: "Finns möjligheter"

Stanna eller ta sig an en ny utmaning i en högre division? Det är frågan för Rimforsas skyttekung Daniel Rambin. "Det finns absolut möjligheter, men jag väntar med att bestämma mig", säger 25-åringen.

Daniel Rambin gjorde 20 mål för Rimforsa IF den gångna säsongen. Frågan är om han bli kvar i klubben nästa säsong eller lockas av spel högre upp i divisionerna igen.

Daniel Rambin gjorde 20 mål för Rimforsa IF den gångna säsongen. Frågan är om han bli kvar i klubben nästa säsong eller lockas av spel högre upp i divisionerna igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-18 11:30

Eter fem säsonger i Åtvidabergs A-lag kom en riktig värvningsbomb vintern 2022. Daniel Rambin valde då att ta steget ned i division fyra och spel med Rimforsa IF. För ett par veckor sedan avslutade han sin andra säsong i klubben. Den slutade med en tredjeplats för RIF.

Hur vill du summera den?

– För lagets del var den ändå helt okej som helhet. Vi spelade riktigt bra i slutet av vårsäsongen så uppehållet kom lite olägligt. Sedan kom vi in i en djup svacka när det skulle avgöras på hösten. Utan den hade vi kunnat utmana Hjulsbro om seriesegern. Det svider ännu mer att vi inte ens fick kvala.

Rambin landade på 20 mål på 17 matcher den här säsongen när han fick chansen att spela som renodlad forward. 

Är du nöjd med sin egen insats?

– Det är bra att göra drygt ett mål per match i snitt förstås. Jag känner ändå att jag kunde ha fått ut lite mer målmässigt, men det har varit kul att spela forward och få veta att jag kan det också.

Frågan är nu om det blir en tredje säsong i RIF, eller om Rambin är sugen på nya utmaningar.

– Vi har ett litet uppehåll med Rimforsa nu och jag vill ta den tiden till att smälta det som varit. Jag trivs utmärkt i klubben som är väldigt familjär. Fortsätter jag i fyran så blir det med RIF.

Finns andra alternativ?

– Det är ett par klubbar i högre divisioner som hört av sig. Det vore kul att prova igen, men en sådan satsning skulle gå ut över jobb och privatliv så jag ska fundera på om det är värt det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!