"Blev inte som jag eller Djurgården hade tänkt"

Från Djurgårdens bänk mot Malmö FF till första träningen med just MFF – på mindre än 48 timmar. Norrmannen Oliver Berg pratar nu ut om den spektakulära allsvenska övergången. –Det blev inte som varken jag eller Djurgården hade tänkt, säger 29-åringen.

Norrmannen Oliver Berg, 29, höll pressträff på tisdagen efter att han skrivit på för Malmö FF. Berg har värvats från den allsvenska seriekonkurrenten Djurgården.

Norrmannen Oliver Berg, 29, höll pressträff på tisdagen efter att han skrivit på för Malmö FF. Berg har värvats från den allsvenska seriekonkurrenten Djurgården.

Foto: Daniel Kihlström/TT

Fotboll2023-08-22 16:02

På tisdagen mötte norrmannen Oliver Berg journalister – som en Malmö FF-spelare. Knappt 48 timmar tidigare satt han på bänken för Djurgården när Stockholmslaget spelade 0–0 mot den skånska storklubben i Malmö.

– Jag visste väl mer än det vi kunde säga i söndags. Det är som det är i fotboll, det går snabbt, säger norrmannen.

Han åkte med laget hem i söndags efter matchen, men var tillbaka i Malmö under måndagen. Berg säger att det var svårt att inte kunna vara ärlig mot de lagkompisar han haft i Djurgården sedan han värvades dit inför denna säsong.

– Jag fick lite roliga kommentarer, men det var inga "hard feelings". Det var inte så mycket snack om det, men jag tror att folk fattade, säger 29-åringen.

"Det klickade inte"

I Djurgården blev det 19 raka allsvenska matcher från start och totalt åtta poäng, men samtliga tre mål har kommit från straffpunkten.

– Någonstans kände jag att det klickade inte, säger han om tiden i Stockholmsklubben.

Relativt tidigt kände Berg att han inte passade in i Djurgårdsspelet.

– Men sedan gick det bra en period. Det har gått i vågor.

När Djurgården förra söndagen föll borta mot IFK Göteborg (1–2) blev spelarna konfronterade av en supporter på tåget hem, men den incidenten var inte avgörande för Bergs beslut att lämna Stockholmsklubben.

– Nej, jag vill inte säga det. Det var tråkiga scener och det var kanske jag som tog åt mig för mycket personligen. Det var något med ögonkontakten jag fick med honom (supportern), säger Berg, som kan spela som både anfallare och central mittfältare.

"Gjort fel val"

Nu återförenas han med MFF-tränaren Henrik Rydström, som tränade Berg i två säsonger i Kalmar. Under de två åren blev det 21 allsvenska mål och 13 framspelningar för Berg.

Varför han inte hamnade i Malmö redan i vintras när han lämnade Smålandsklubben har han inget svar på.

– Det är en bra fråga. Man kan sitta här och tänka att man har gjort fel val, och det måste man stå för. Jag gjorde ett val och det blev inte lyckat. Det blev inte som varken jag eller Djurgården hade tänkt, säger Berg.

För Henrik Rydström handlar värvningen av Oliver Berg inte enbart om hans fotbollskunnande.

– Vi får in någon som kan hjälpa till med att fortsätta skapa en kultur där vi vill bli ännu bättre, jobba mer och utveckla det spel vi håller på med. Det har han en bra profil för, säger MFF-tränaren.

Fakta: Oliver Berg

Född: 28 augusti 1993 i Gjøvik, Norge.

Klubbar: Gjøvik-Lyn, Raufoss, Odd, Dalkurd, GIF Sundsvall, Kalmar, Djurgården och Malmö FF.

Facit totalt i allsvenskan: 27 mål/22 assist/127 matcher.

Aktuell: Nyförvärv i Malmö FF, som värvat norrmannen från den allsvenska konkurrenten Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!