VIF vaknade för sent: "Väldigt blek insats i första"

Några väl valde ord. I högt tonläge. Det var vad som krävdes för att få Vimmerbyspelarna att vakna till och börja kämpa. Trots det blev det förlust med 2–1 borta mot Myresjö/Vetlanda. "Det krävdes en rejäl avhyvling i paus för att få spelarna att visa vilja", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Patrik Gunnarsson, Vimmerby IF

Patrik Gunnarsson, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-15 17:49

Vimmerby kom med en premiärseger mot Eneby i ryggen mot ett Myresjö/Vetlanda som hade förlorat i första omgången. Trots, eller kanske tack vare det var det hemmalaget för det mesta av slanten i första halvlek.

– Vi gjorde en väldigt blek insats där. Jag var skapligt irriterad i halvtid kan jag säga. Bortsett från några enstaka spelare så kämpade vi inte alls. Det fanns ingen rörelse ute på planen. Vi var inte påkopplade för fem öre, sa Gunnarsson.

Trots det låg VIF bara under med 1–0 i halvtid och hade dessutom två rena lägen att göra mål.

Med tränarens utskällning i bakhuvudet var det ett helt annat Vimmerbylag i andra halvlek.

– Vi kom ut med en helt annan energi och glöd och visade vilja.

undefined
Simon Larsson, Vimmerby IF

Spelmässigt var VIF med betydligt bättre i andra halvlek. När Myresjö/Vetlanda gjorde 2–0 dryga kvarten från slutet blev det dock uppförsbacke.

Selatin Shaljanis reducering till 2–1 fem minuter från slutet tände ändå ett hopp.

– Vi trycker på och har tre chanser att kvittera på slutet. Det kunde mycket väl ha gått, men vi förlorar på den bleka första halvleken, sa Gunnarsson som gav beröm till Knut Gunnarsson och Simon Larsson.

Ett redan skadedrabbat VIF-försvar fick även se Jakob Johansson utgå med en handskada. Det återstår att se om han hinner bli spelklar till Vimmerbys nästa match mot Ljungsbro. Den spelas på lördags på Bruksvallen i Storebro.

– Skadan på Jakob kommer väldigt olägligt. Han har besökt sjukhus. Vi får se hur han känner i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!