Blandade känslor efter oavgjort resultat

När HM IS och SK Lojal spelade 3–3 på fredagskvällen hade båda lagen anledning att känna sig lite som vinnare och även förlorare.

Viktor Gimolli tränar SK Lojal.

Viktor Gimolli tränar SK Lojal.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-07-02 21:50

Publiken på Hjältemon bjöds på många mål. Lojal tog ledningen efter ett misstag av hemmalaget. HM IS vände sedan på matchen bokstavligt och hade 2–1 att gå på i halvtid. 

– Vi testade 3-5-2 i första halvlek, men det blev alldeles för stora luckor bakåt så vi återgick till 4-3-3 i andra och då blev det bättre, sa Lojals tränare Viktor Gimolli.

Så pass bra gick det för Lojal att de lyckades vände till 3–2 kvarten från slutet. 

– Vi var nära att göra 3–1 i början av andra och sedan tycker jag att Lojal såg trötta ut på slutet och bara skickade upp långa bollar på sin enda forward. Trots det lyckades de ta ledningen. Sedan fick vi dit 3–3 på straff i alla fall, men vi hade två jättebra lägen på slutet att avgöra och borde haft med oss tre poäng. Samtidigt låg vi under ganska sent och då kan man köpa oavgjort också, sa HM IS-tränaren Karlo Goranci som gav beröm till Emil Sjökvist, Dennis Davidsson, Abdifatah Bashir Jama. och Gustav Stejdahl.

Viktor Gimolli grämde sig också över att Lojal inte fick med sig alla tre pinnar hem, men tar på sig ansvaret själv för att det inte blev så.

– Det var jag som orsakade straffen på slutet så jag får ta på mig det. Samtidigt känns ändå delad poäng okej på så vis att jag tyckte att lagen hade var sin halvlek, sa Gimolli som plussade för Ayman Abualhala och Ilhan Pepeljak.

Målskyttar HM IS: Emil Sjökvist 2, Abdifatah Bashir Jama.

Målskyttar Lojal: Flamur Mullali 2, Ayman Abualhala.

Karlo Goranci är tränare för HM IS.
Karlo Goranci är tränare för HM IS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!