Storebro nöjda med spelet – SVIF med resultatet

Storebro var klart bättre än Södra Vi i 60 minuter i lördagens cupderby. Ändå fick laget se sig besegrat av Södra Vi med 2–0. "Det är skönt att kunna vinna även när vi inte spelar som bäst", sa SVIF-tränaren Patrik Nilsson.

Albin Envall gjorde mål för Södra Vi.

Albin Envall gjorde mål för Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-12 12:40

Det bjöds på ett spännande derby direkt i första omgången av gruppspelet av Toyota Cup. Storebro och Södra Vi drabbade samman på Arena Ceos. En speciell match för nye Storebrotränaren Peter Magnusson som har flera säsonger bakom sig i SVIF.

Magnussons manskap tog kommandot ganska omgående och spelade klart bättre än sina konkurrenter. Trots det fick laget gå till halvtidsvila i underläge 1–0. Alvin Envall gjorde målet 30 minuter in i matchen.

– Det var långt ifrån rättvist sett till spelet i första. 3–1 till oss hade speglat matchen bättre. Vi hade fem riktigt bra chanser utan att få utdelning, sa Peter Magnusson.

I andra halvlek ebbade Storebros övertag ut efter att laget drabbats av skador på en handfull spelare och fått göra ett par byten.

– Vi gör det riktigt bra i 60 minuter. Sedan orkar vi inte hålla ihop det.

SVIF avgjorde istället med 2–0 tio minuter från slutet genom Ossian Mathiasson.

– Storebro var duktiga och spelade ut oss stundtals. Vårt mål kom sjukt lägligt och sedan var det skönt att se att vi kan vinna även att vi inte spelade som bäst. Många spelare fick vara på ovana positioner, men jag tycker ändå att backlinjen höll ihop det väl. Filip Frejd och Elias Karlsson får också plus för sina insatser.

I Storebro var Marcus Skoog, Isak Green och Viktor Ström bäst för dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!