Betygen: De var bäst i Rimforsa

För några dagar sedan fixade de avancemang till division två. I kväll mötte de Smedby i semin i östgötacupen – och vann. De här tyckte vi var bäst i RIF.

Många var bra när Rimforsa tog emot division ett-laget Smedby AIS i cupen.

Många var bra när Rimforsa tog emot division ett-laget Smedby AIS i cupen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-16 21:50

4 stjärnor: Maja Bjerkinger

Vilken match Rimforsas rutinerade målvakt Maja Bjerkinger gjorde. Hon var fullständigt fenomenal och växte framför allt i den andra halvleken ut till en jätte – omöjlig att göra mål på för Smedby. Maja räddade på alla möjliga sätt och kom vinnande ut ur varenda situation, förutom då gästerna tidigt gjorde sitt enda mål. Men vad gjorde väl det...

3 stjärnor: Hanna Hellström

Det är nästan oförskämt att inte ge Hanna Hellström flest stjärnor efter den enorma insats Rimforsas anfallsstjärna stod för. Men så hade hon ju lagets målvakt att fightas med om titeln bäst på planen. Men "HG" var alla fall näst bäst på Hackelvallen efter 90 minuters spel – och då konkurrerade hon ju faktiskt med bra division ett-spelare. Satte Rimforsas samtliga tre mål i matchen. 

2 stjärnor: Ea Wessén

I en tillbakadragen roll bakom Hanna Hellström, gjorde kloka Wessén en utmärkt match. Hellström/Wessén kompletterade varandra perfekt och Rimforsas nummer nio låg bakom många av hemmalagets farligheter offensivt. 

1 stjärna: Melina Simonsson

Att Rimforsa bara släppte in ett mål mot ett topplag i division ett, tyder förstås på att laget gjorde en suverän prestation försvarsmässigt. I det gebitet var mittbacken Melina Simonsson en av de främsta. Simonsson förtjänar toppbetyg efter sin match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!